Emma Broekhuizen

Vroeger plakte Emma haar reisdagboek vol met bloemetjes en bonnetjes. Tegenwoordig staat 'ie online en vol met foto's en muziek. Als tekstschrijver voor Tioga Tours produceerde Emma stapels artikelen over steden, dorpen, natuurparken en geschiedkundige kwesties in Amerika en Canada. Nu verslindt ze Lonely Planets, reisprogramma's en travelblogs. Intussen weet ze behoorlijk wat van deze twee landen! Na haar campertrips door West-Amerika en Yukon is haar honger om de wereld te zien nog lang niet gestild.

Emma

Blogs van Emma Broekhuizen

Wat te doen in Whitehorse?

Thu 9 Mar 2017 8:44

Na een lange vlucht klim je het vliegtuigtrapje af en adem je de frisse lucht van Whitehorse in. Je reis door de Yukon (en Alaska) is begonnen! Om je jetlag te verjagen, blijf je hier één of twee dagen. Wat is er in dit goudzoekersplaatsje te beleven?

Tips voor Toronto

Thu 23 Feb 2017 9:00

Toronto is een van Canada’s leukste steden. Een aangename mix van glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen maakt Toronto werelds en dorps tegelijk. Je wandelt er tussen strakke architectuur, de oude universiteitscampus en knusse parken. Neem ongeveer twee dagen de tijd om deze stad, in de Oost-Canadese provincie Ontario, te leren kennen. Dit zijn mijn aanraders voor Toronto.

Series in New York

Sun 8 Jan 2017 10:00

Een van de leukste neveneffecten van een weekend lang series kijken, is dat je van sommige episodes het gevoel krijgt dat je zelf op reis bent geweest. Geen straf, als je serie zich afspeelt in New York City! Dit zijn mijn favoriete series in New York, met fijne filmlocaties.

Reis in beeld: New Englander

Tue 3 Jan 2017 8:30

Pittoreske dorpjes, klaterende watervallen en uitgestrekte stranden trekken veel bezoekers naar New England. Deze regio, in het noordoosten van Amerika, is vooral populair tijdens de Indian Summer, als de bomen getooid zijn met een felrood of knalgeel bladerdak en de temperaturen een zomerse opleving maken. Tijdens deze auto- of camperrondreis verken je naast bossen, heuvels en meren ook we

Ontario: stad en natuur

Thu 29 Dec 2016 10:00

Voor reizigers die in Canada niet alleen natuur willen zien, is de provincie Ontario de uitgelezen bestemming. Hier, in Oost-Canada, geniet je van wereldsteden én indrukwekkende natuur. De afstanden zijn bovendien te overzien. Zo rijd je vanuit Toronto al in anderhalf uur naar de Niagara Falls en ligt Algonquin Provincial Park zo'n 280 kilometer van Ottawa. Dit zijn mijn zes favoriete beste

Gletsjers & geschiedenis in Glacier NP

Wed 28 Dec 2016 9:00

Glacier National Park ligt in de schaduw van zijn populaire oosterburen Banff en Jasper. Het relatief kleine park in de Canadese provincie British Columbia (niet te verwarren met Glacier National Park in Montana, Amerika) wordt vaak overgeslagen door toeristen. Jammer, want de spitse bergpieken, valleien met eeuwenoude bossen en vele gletsjers maken van Glacier National Park een memorabele

De kerstigste kerstfilms

Sat 24 Dec 2016 10:00

Het is ieder jaar weer een dilemma: welke kerstfilm is geschikt voor het hele gezin, duurt niet eindeloos en start ná het kerstdiner? Dankzij Netflix en YouTube kun je tegenwoordig de hele decembermaand kerstfilms bingen. Maar welke film moet je hebben? Dit vinden wij de fijnste (Amerikaanse) kerstfilms!

Reis in beeld: rondreis Florida met kinderen

Sat 26 Nov 2016 10:00

Maak een rondreis met je gezin door Florida! Deze staat is een droombestemming voor kinderen van acht tot tachtig. Denk aan een auto- of camperreis gevuld met parelwitte zandstranden bezaaid met schelpen, snorkelen tussen de tropische vissen en gillen in de achtbanen van Disney World… En dat alles met mooi weer, weinig kilometers én een relaxte sfeer. Reis mee met met deze familievriendelij...

Dromerig Dawson City

Tue 15 Nov 2016 10:00

Hobbelige wegen met gapende kuilen leiden naar Dawson City. Dit levendige stadje dankt haar bestaan aan de goudkoorts. Anno 1890 trokken duizenden gelukszoekers naar de Yukon in de hoop er stinkend rijk te worden. Het goud is allang op, maar je krijgt hier nog altijd het terug-in-de-tijd-gevoel.

Scenic Drives: Dempster Highway in Yukon

Thu 6 Oct 2016 8:00

Wie de Canadese territory Yukon bezoekt, kan niet naar huis zonder op zijn minst een stuk van de Dempster Highway gereden te hebben. Deze 736 kilometer lange gravelweg staat garant voor een indrukwekkende roadtrip door een ongerept landschap vol toendra en bergen. De Dempster Highway start ten noordoosten van Dawson City en brengt je via Eagle Plains naar Inuvik in de Northwest Territories.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan