Lovely Lakes in West-Canada

bijgewerkt op do 30 nov 2023 8:00

West-Canada herbergt veel spetterende meren. Iedereen kent 'Jewel of the Rockies' Lake Louise in Banff en Maligne Lake in Jasper, maar er is nog zo veel meer! In deze blog: zes adembenemende meren in West-Canada.

Lightning Lake, Manning Park

Het gevarieerde Manning Park ligt op de overgang tussen de natte kustgebieden en het droge binnenlandse plateau. Van de vele wandelpaden is de Lightning Lake Loop het hoogtepunt. Je wandelt negen kilometer langs Lightning Lake, Flash Lake, Thunder en Strike Lake. Geen zin om je wandelschoenen aan te trekken? Lightning Lake leent zich ook uitstekend voor een kajaktocht.

Mooiste meren van West-Canada

Emerald Lake, Yoho National Park

Waar Banff en Jasper in iedere reis door West-Canada zitten, is het in Yoho National Park relatief rustig. De mooiste foto's maak je bij de hoge watervallen en helderblauwe gletsjermeren zoals Emerald Lake. Dit geliefde meer is kristalhelder en ligt in een wonderschone omgeving. De wandeling rondom Emerald Lake kost je ongeveer een uur en is een van de mooiste van Yoho National Park. Je hebt bovendien kans om (grizzly)beren, herten, elanden en berggeiten te zien.

Mooiste meren van West-Canada

Okanagan Lake, Kelowna

Bij West-Canada denk je niet direct aan wijngaarden en fruitbomen. Toch zijn ze er in overvloed in de Okanagan Valley. Bij de plaats Kelowna ligt het 135 kilometer lange Okanagan Lake. Je kunt hier uitstekend watersporten, zwemmen of zonnebaden. Houd wel je ogen open voor Ogopogo, het monster dat volgens legenden al eeuwenlang in Okanagan Lake leeft.

Mooiste meren van West-Canada

Joffre Lakes Provincial Park, British Columbia

Easy peasy: Je parkeert op de parkeerplaats en wandelt naar de volgende drie pareltjes: Lower Joffre Lake, Middle Joffre Lake en Upper Joffre Lake. Na slechts vijf minuutjes doemt Lower Joffre Lake voor je op. Wil je ze alle drie zien, dan is het vijf kilometer en 400 hoogtemeters naar het laatste meer (Upper Joffre Lake). Het Joffre Lakes Provincial Park ligt een klein uurtje rijden ten noordoosten van Whistler, aan de schilderachtige Sea-to-Sky Highway. Kijk vooraf even of een ticket vereist is, in sommige seizoenen moet je reserveren om het park te mogen betreden.

Mooiste meren van West-Canada

Herbert Lake, Icefields Parkway

Ik zal de overbekende meren in Banff en Jasper National Parks niet aanstippen, maar wil je wel graag wijzen op een pareltje: Herbert Lake! Maak tijdens je rit over de Icefields Parkway zeker een stop bij dit relatief kleine meer. Op heldere dagen weerspiegelt het kalme water de (besneeuwde) bergpieken en schapenwolken of strakblauwe lucht. Vanaf de parkeerplaats wandel je in een paar minuutjes naar Herbert Lake; het ligt niet ver van het plaatsje Lake Louise.

Mooiste meren van West-Canada

Lake Garibaldi, Garibaldi Provincial Park

Is dit Maligne Lake? Wij twijfelden ook even, maar dit pareltje is toch echt Lake Garibaldi in Garibaldi Provincial Park. Het werd vernoemd naar de 2.678 meter hoge Mount Garibaldi en is rijk aan besneeuwde bergen, gletsjers én (hoera!) wandelroutes. Garibaldi Provincial Park is een ideale bestemming voor wie niet veel tijd heeft om ver het binnenland in te rijden: het park ligt tussen Vancouver en Whistler.

Mooiste meren van West-Canada

Deze meren zien?

Ik heb speciaal voor deze blog een rondreis uitgestippeld door West-Canada langs (bijna) al deze mooie meren. Bekijk de camperreis of de autoreis.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan