Emma Broekhuizen

Vroeger plakte Emma haar reisdagboek vol met bloemetjes en bonnetjes. Tegenwoordig staat 'ie online en vol met foto's en muziek. Als tekstschrijver voor Tioga Tours produceerde Emma stapels artikelen over steden, dorpen, natuurparken en geschiedkundige kwesties in Amerika en Canada. Nu verslindt ze Lonely Planets, reisprogramma's en travelblogs. Intussen weet ze behoorlijk wat van deze twee landen! Na haar campertrips door West-Amerika en Yukon is haar honger om de wereld te zien nog lang niet gestild.

Emma

Blogs van Emma Broekhuizen

Top Trails: Devils Garden Primitive Loop

Fri 4 Mar 2016 11:00

Arches National Park in de staat Utah herbergt ‘s werelds grootste verzameling natuurlijke bogen. Er zijn wel tweeduizend exemplaren, gevormd door water, zand en wind. De een is nog mooier dan de ander. Via de parkweg kun je Arches National Park met je auto of camper verkennen. Aan de weg starten diverse wandelroutes. Naast de route naar Delicate Arch zijn ook de Landscape Arch Trail en d

9 hotspots in Yukon

Mon 8 Feb 2016 9:00

'Larger than Life': alleen al de slogan van Yukon is uitnodigend. Deze Canadese regio is rijk aan pure natuur en historische steden. Bezoek de mijnstad Dawson City, roadtrip 700 kilometer over de Dempster Highway en bewonder de gletsjers, ijsvelden, meren en rivieren in Kluane National Park. Dit zijn onze top 9 bezienswaardigheden in Yukon.

VIP: Martin Luther King

Fri 15 Jan 2016 9:00

‘I have a dream…’, wie kent niet de beroemde woorden die Martin Luther King, Jr. spreekt tijdens de Mars naar Washington? De mars is een van de vele vreedzame protesten tegen de ongelijke rechten en discriminatie van Afro-Amerikanen in de jaren vijftig en zestig. Vandaag is het Martin Luther King Day en blikken we kort terug op het leven en streven van deze mensenrechtenstrijder.

10 redenen om Amerika te bezoeken

Tue 8 Dec 2015 12:00

De eindeloze wegen, uitgestrekte landschappen en grote verpakkingen in de supermarkt vallen veel reizigers op tijdens hun eerste bezoek aan Amerika. Of je nu dol bent op wildlife, mooi weer, uitdagende wandeltochten, historie, wereldsteden of klaterende watervallen: it's all there. Amerika biedt als vakantiebestemming voor iedereen iets. We noemen (slechts) tien redenen waarom je Amerika mi

Top Trails: Angels Landing

Thu 19 Nov 2015 10:15

Beroemd en berucht is de wandeling naar Angels Landing in Zion National Park (Utah). Beroemd vanwege het fabelachtige uitzicht vanaf de rotsklif, die 453 meter boven de Virgin-rivier uittorent. Berucht door de steile hellingen, smalle paden en het niet geringe gevaar waarmee je soms oog in oog komt te staan. Angels Landing is beslist geen wandeling voor mensen met hoogtevrees, maar wie spor

Camperreizen in Amerika en Canada - tips van de kenners

Mon 9 Nov 2015 10:00

Een camperreis in Amerika en/of Canada biedt je veel vrijheid. Maar hoe werkt dat nu met zo'n camper? Rijdt dat makkelijk? Waar moet je op letten en wat mag je nooit vergeten? Tien tips van de kenners, die jouw camperreis leuker en makkelijker maken.

Hoogtepunten van New Mexico

Tue 15 Sep 2015 15:00

Lees alles over onze favoriete bezienswaardigheden in New Mexico! Het dorre en woestijnachtige landschap hier contrasteert prachtig met de levendige, kleurrijke cultuur, die is verweven met Mexicaanse invloeden. Zorg dat je de onderstaande plekken niet mist tijdens jouw rondreis in New Mexico.

Top Trails: Hopewell Rocks

Tue 8 Sep 2015 10:00

Hoe Hopewell Rocks in Oost-Canada eruit ziet, wordt volledig bepaald door de stand van het water. Bij eb kun je wandelen over de oceaanbodem en kun je grotten en hoge rotsformaties bekijken. Bij vloed kun je kanoën tussen de toppen van diezelfde rotsen. In het provinciale park zijn verschillende (verharde) wandelpaden. Een mooie wandelroute is de trail naar Hopewell Rocks.

Finger Lakes-regio: watervallen in overvloed

Mon 24 Aug 2015 10:00

De Finger Lakes-regio in Upstate New York is de perfecte bestemming voor wie graag zijn benen strekt. Rond de langgerekte meren, die de vorm hebben van vingers, zijn namelijk staatsparken in overvloed, vol klaterende watervallen en rotsachtige kliffen. Daarnaast is deze regio ook nog eens beroemd vanwege de goede wijn! Dit zijn onze vier favoriete staatsparken in de Finger Lakes-regio.

Top Trails: Hall of Mosses

Sun 16 Aug 2015 18:30

Wie houdt van natuur, zit goed in Olympic National Park in Noordwest-Amerika. Dit park bestaat voor 95% uit wildernis: naast bergen, gletsjers en ruige kuststroken vind je er zandstranden en rotspartijen. Verder landinwaarts bereik je een van de natste plekken van de Verenigde Staten: het gematigd regenwoud, dat is gevuld met naaldbomen en mostapijten. Je kunt hier de verbluffend groene Hal

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan