Fotoserie Glacier National Park

bijgewerkt op ma 12 feb 2024 13:00

Bossen, bergweiden, meren, gletsjers en ruige bergpieken: alle natuurpracht is aanwezig in Glacier National Park in de Amerikaanse staat Montana. De inheemse bevolking noemt het gebied 'Shining Mountains' en die titel is niet voor niets. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op honderden kilometers aan wandelpaden. In deze fotoserie: de hoogtepunten van Glacier National Park.

Going-to-the-Sun Road

Deze schitterende autoweg loopt dwars door Glacier National Park en biedt schitterende uitzichten op bijvoorbeeld Lake McDonald en de Weeping Wall. Sun Road is door sneeuwval en lawinegevaar alleen 's zomers geopend.

Glacier National Park montana Glacier National Park montana

Weeping Wall

Aan de Sun Road ligt deze huilende muur, waar water vanuit het niets langs de rotswand naar beneden druipt. Kan handig zijn: zo'n natuurlijke carwash.

Glacier National Park montana

Hikers, haal je hart op

Wat is er fijner dan wandelen met de besneeuwde bergtoppen, een kristalhelder bergmeer of een weide vol wilde bloemen als uitzicht?

Glacier National Park Montana Glacier National Park Montana

We love Wildlife

Wildlife spotten is één van de redenen waarom je minstens één keer naar Amerika of Canada moet. In Glacier heb je kans om berggeiten, (grizzly) beren en elanden te zien.

Glacier National Park Montana

Mooie meren

De meren zijn een van de vele natuurlijke schatten in Glacier National Park. Het park heeft ongeveer twaalf grote en honderden kleine meren, waarvan er 131 een naam dragen. Goed bereikbaar zijn Lake McDonald en St. Mary Lake.

Glacier National Park Montana Glacier National Park Montana

Gletsjers

Dit National Park draagt zijn naam niet voor niets: er zijn vele gletsjers die resteren uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. Indrukwekkend zijn Many Glacier, Jackson Glacier en Grinnell Glacier.

Glacier National Park Montana

Logan Pass

Logan Pass is met 2.025 meter het hoogste punt aan de Sun Road. Hier starten diverse wandelroutes, waarvan de Highline Trail het bekendst is.

Glacier National Park Glacier National Park

Verder lezen

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan