8 populaire surfspots in Amerika

Hé surfdude, hé surfchick, ga jij mee om monsterlijke golven te pakken? Laten we afreizen naar Amerika, waar je golven trotseert in verschillende surfwalhalla’s. Hawaii, Californië, maar ook Oregon, New Jersey en North Carolina, bieden de ervaren en minder ervaren surfer een geweldige trip.

Santa Cruz, Californië

1. Santa Cruz, Californië

Houd je vast, want Santa Cruz staat bekend als een van de beste surfplekken ter wereld! Steamer Lane is in dit gebied de bekendste surfspot. Het is makkelijk bereikbaar en geschikt voor alle surfniveaus. Mocht je even je benen op het land willen gebruiken, in het centrum van Santa Cruz vind je gezellige boetiekjes, winkels en cafés. De straten worden opgevrolijkt met de muzikale klanken van straatmuzikanten. Voor het nodige vertier ga je naar Beach Boardwalk, waar je een houten achtbaan trotseert of een andere tak van sport beoefent, namelijk minigolfen.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het surfen? Bezoek dan het Santa Cruz Surfing Museum. Dit museum is gevestigd in een vuurtoren en staat in het teken van de surfgeschiedenis van Santa Cruz als ‘Surf City’.

Kitty Hawk, North Carolina

2. Kitty Hawk, North Carolina

In het noorden van de Outer Banks (inderdaad van de gelijkname Netflixserie) ligt het dorp Kitty Hawk. Deze plek is door de gunstige ligging uitermate geschikt voor watersporten, zoals kajakken en surfen. Doe alsof je een personage uit Outer Banks bent en bestorm de golven.

Leuk weetje: in Kitty Hawk vind je het Wright Brothers National Memorial. De gebroeders Wright oefenden hier met hun eerste vlucht.

Ecole State Park, Oregon

3. Cannon Beach, Oregon

Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. Ten noorden van deze charmante plaats ligt in Ecola State Park een populaire surfspot verborgen. Wandel door gematigd regenwoud van Ecola Point naar Indian Beach (twee kilometer one-way) en je vind een heerlijke plek om op jouw surfplank te springen. Houd er rekening mee dat het water hier vrij koud kan zijn.

Cocoa Beach, Florida

4. Cocoa Beach, Florida

Surfparadijs Cocoa Beach in Florida trekt jaarlijks miljoenen surfers. Logisch, want de golven zijn redelijk constant en het water is het hele jaar door lekker warm. Voor het vertier organiseert de regio meerdere leuke surffestivals. Opvallend is dat de plek voornamelijk bekend is van het nabijgelegen Kennedy Space Center in Cape Canaveral. Ben jij in voor een combitrip surfen en ruimtevaart?

Long Beach Island, New Jersey

5. Long Beach Island, New Jersey

Long Beach Island wordt elke zomer overspoeld door surfers die de golven van de Atlantische Oceaan willen bedwingen. Dit smalle barrière-eiland langs de kust van New Jersey heeft een lengte van bijna 29 kilometer. Je deelt de golven met enthousiaste kajakkers en paddleboarders. Geniet na een dag golfrijden van een prachtige zonsondergang bij Barnetgat Bay.

Oahu, Hawaii

6. Oahu, Hawaii

Aloha surfliefhebber! Wist jij dat de noordkust van het eiland Oahu bekend staat als ongeëvenaarde surfers hotspot? Banzai Pipeline, Sunset en Waimea zijn plekken die je als vervend surfer zeker moet hebben bezocht. De golven zijn in de winter torenhoog en bieden zelfs een uitdaging voor de geoefende surfer.

Wil je surfen in een Hawaiiaans staatspark? Bezoek dan Ka’ena Point State Park waar je Yokohama Bay vindt. Een goede plek om monsterhoge golven te trotseren, maar ook om van de stralende zonsondergang te genieten.

Morro Bay, Californië

7. Morro Bay, Californië

Gelegen aan de Pacifische kust omringd door rotsen ligt Morro Bay. Populaire surfspots vind je aan het noordeinde van toeristisch gebied Embarcadero, waar je ook veel visserij aantreft. North Point Beach is ook een plek waar veel surfers zich in de golven werpen. Houd vanaf de kust en tijdens het surfen je ogen open, want wie weet spot je bruine pelikanen, zeeotters of ander wildlife.

Ben jij wel in voor een wedstrijdje? Tijdens het bekendste festival Harbor Festival (begin oktober) wordt de Big, Bad & Ugly Surf Contest gehouden.

Walvissen voor de kust

8. Coos Bay, Oregon

Coos Bay ligt aan de geliefde South Oregon Coast en is de grootste stad van de staat Oregon. Rijd vanuit Coos Bay de prachtige Cape Aragon Beach Loop door drie staatsparken en langs schitterende uitkijkpunten. De eerste stop is Bastendorff Beach, een populaire plek onder surfers. Verderop langs de route spot je met wat geluk walvissen, zeeleeuwen en zeehonden. Durf jij nog met je surfplank het water in?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan