Cocoa Beach, Florida

Cocoa Beach bezienswaardigheden Cocoa Beach, vlakbij de Banana River gelegen, staat vooral bekend als surfparadijs. Jaarlijks komen er miljoenen surfers naar de stad, waar vele speciale surffestivals georganiseerd worden. Cocoa Beach is met name groot en bekend geworden door het Kennedy Space Center van NASA in Cape Canaveral, waar sinds 1968 alle bemande spaceshuttles de ruimte in gelanceerd worden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kennedy Space Center

Het visitor complex van het ruimtevaartcentrum is vanzelfsprekend het startpunt om de basis te verkennen. In het Kennedy Space Center kun je de geschiedenis, het heden en de toekomst van het Amerikaanse Ruimte Programma leren kennen. Je vindt er musea (over vroegere ruimteverkenning en het zonnestelsel bijvoorbeeld), een astronauten hall-of-fame, verschillende IMAX-bioscopen, een herdenkingsmonument voor de omgekomen astronauten en ‘tentoongestelde’ space shuttles en raketten in het Apollo/Satrun V Center. Daarnaast zijn er twee uur durende gratis bustours over het immense complex, waarbij onder meer de lanceerplatformen bezocht worden. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een betaalde tour waarbij je historische locaties, de controlecentra en de assemblagehal kunt bezoeken.

Cocoa Beach bezienswaardigheden

Cocoa Beach Pier

Deze pier, die inmiddels benoemd is tot nationaal monument, werd in 1962 gebouwd. Op de pier bevinden zich enkele restaurants, cafés en souvenirwinkels. Op de meer dan tweehonderd meter lange pier is er daarnaast genoeg plek om te vissen. Er worden jaarlijks veel evenementen georganiseerd, waaronder surffestivals en muziekoptredens.

Cocoa Beach Pier

Parken

In Cocoa Beach kun je verschillende 'Oceanfront Parks' bezoeken, zoals het Alan Shepard Park en het Sidney Fischer Park. Dit zijn zandstranden met een speeltuin en beschutte picknickmogelijkheden. Je kunt er bovendien een douche nemen na een duik in de Atlantische Oceaan.

Cocoa Beach

Thousand Islands Conservation Area

Dit gebied, dat iets groter is dan één vierkante kilometer, bestaat uit een aantal kleine eilandjes in de Indian River Lagoon. De eilandjes kunnen per boot vanaf de Ramp Road bereikt worden. Je kunt er kanoën, kajakken, wandelen en verschillende dieren spotten, waaronder visarenden, dolfijnen en zeekoeien. Een ander natuurgebied dat je kunt bezoeken is het Merritt Island Wildlife Refuge. Het reservaat bestaat uit zandduinen, zoutwatermoerassen en bossen. Je kunt er een mooie rondrit maken over de Black Point Wildlife Drive

Cocoa Beach Pier

Vervoer

Space Coast Area Transit verzorgt het openbaar vervoer in Cocoa Beach en het omliggende Brevard County. Door het handige trolleysysteem in Cocoa Beach is het gemakkelijk om snel van de ene kant naar de andere kant van de stad te gaan.

Feiten

Staat Florida
County Brevard
Oppervlakte 39 km²
Hoogte 0 meter
Inwoners 11.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het klimaat in Cocoa Beach is subtropisch, wat inhoudt dat het in de winter redelijk warm is, zonder vorst of sneeuw. In de zomer is het gemiddeld 30 graden overdag, en ’s nachts komt de temperatuur niet snel onder de 20 graden. In de winter is het net iets kouder, met een gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden en een nachttemperatuur van rond de 10. In de zomermaanden valt er gemiddeld iets meer neerslag dan in de winter.

Geschiedenis

De eerste niet-oorspronkelijke bewoners van het gebied, dat we nu kennen als Cocoa Beach, behoorden tot een familie, die na de beëindiging van de Amerikaanse Burgeroorlog niet langer als slaaf door het leven hoefde te gaan. In 1888 kocht een groepje uit Cocoa, een naburige stad die rond 1860 gesticht was, het stuk grond. Lange tijd gebeurde er niets met het land, totdat het in 1923 werd overgekocht door een lid van de groep: Gus Edwards, de plaatselijke advocaat van Cocoa. Cocoa Beach werd officieel op 5 juni 1925 gesticht en Edwards werd gekozen als eerste burgemeester. De bevolking groeide langzaam: aan het begin van de Tweede Wereldoorlog woonden er amper vijftig mensen in Cocoa Beach.

De betrekkelijk kleine bevolking van Cocoa Beach kreeg veel mee van de Tweede Wereldoorlog. Zo lag het dorpje op een steenworp afstand van de pas geopende Naval Air Station Banana River en werden er vlakbij de kust twee schepen getorpedeerd door een Duitse onderzeeër. Cocoa Beach kampte met grote geldtekorten.

Na de oorlog begon het nog redelijk primitieve dorpje op te krabbelen en werden er onder andere verbeteringen aangebracht in de infrastructuur en Cocoa Beach kreeg op 29 juni 1957 officiële stadsrechten. Vanaf de jaren 1960 groeide de bevolking explosief door de komst van NASA's John F. Kennedy Space Center, dat op circa 24 kilometer afstand van Cocoa Beach gebouwd werd. Vele nieuwe werknemers van NASA verhuisden naar Cocoa Beach. Elke keer als er weer een bemande ruimtevlucht was geweest, werden er parades in Cocoa Beach gehouden om de astronauten te eren.

Tegenwoordig staat Cocoa Beach vooral bekend als surfparadijs en komen er jaarlijks miljoenen surfers naar de stad, waar vele surffestivals georganiseerd worden.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan