Cannon Beach, Oregon

Cannon Beach, Oregon Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. Waar Seaside meer 'doorsnee' is met wat hoogbouw en vertier aan het strand, trekt Cannon Beach toeristen uit het hogere segment. Er zijn veel luxueuze hotels, boetiekjes en kunstgalerijen. In de zomer kan het erg druk zijn; parkeerplaatsen zijn dan lastig te vinden. De grote bezienswaardigheden van Cannon Beach liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Haystack Rock

Haystack Rock is een icoon. Deze monoliet rijst bijna 72 meter op uit de zee. De rots behoort tot het Oregon Islands National Wildlife Refuge en biedt een nestelplaats aan talloze zeevogels, waaronder de kuifpapegaaiduiker. Je hebt toegang tot de rots via Gower Street. Bij eb kun je naar de rots toe wandelen en de getijdenpoelen en zeegrotten van dichtbij bekijken.

Kustrots Haystack Rock in Cannon Beach

Ecola State Park

Direct ten noorden van Cannon Beach vind je het prachtige Ecola State Park, een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Hier zijn diverse wandelingen mogelijk. Wandel bijvoorbeeld naar Ecola Point voor het klassieke en ansichtkaartwaardige uitzicht op de zandstranden en kustrotsen van Cannon Beach. Als je nog niet bent uitgekeken kun je van Ecola Point naar Indian Beach wandelen (2 km one-way). Dit is een populaire surfspot. Draag schoenen met een goede grip. Je wandelt door gematigd regenwoud, waar de trails glad en modderig kunnen zijn.

Ecola State Park in Oregon nabij Cannon Beach

Hug Point State Park

Op slechts vijf minuten rijden ten zuiden van Cannon Beach tref je het staatspark Hug Point. Hier heb je een goed toegankelijk strand, mooie uitzichten én een inkijkje in de lokale geschiedenis. Voor de highway werd aangelegd, was het strand de voornaamste route langs de kust. Je ziet de karrensporen van de pioniers nog in de rotsen gegroefd staan. Na regenval is er tussen Austin Point in het zuiden en Hug Point in het noorden een waterval te zien die neervalt op het strand van Arcadia Beach. Tijdens eb worden grotten zichtbaar in het zandsteen. Het is verstandig om bij een lokale winkel een overzicht van de getijden mee te nemen. Zo wordt je nooit verrast door het opkomende water.

Hug Point State Park in Oregon

Omgeving

Ten zuiden van Cannon Beach:

Nehalem Bay State Park, Manzanita

Fans van het tv-programma Wie is de Mol kunnen een tussenstop maken in het Nehalem Bay State Park vlak bij Manzanita. Hier vond de opdracht in de duinen plaats (seizoen 2017). Je kunt er heerlijk uitwaaien. Wie weet zie je een hert, rendier of coyote.

Nehalem Bay State Park Oregon

Three Capes Scenic Drive - Cape Meares

Van/naar het zuiden rijd je de Three Capes Scenic Route. Onderweg kun je stoppen bij de uitzichtpunten Cape Meares, Cape Lookout en Cape Kiwanda. Cape Meares ligt op een uur en een kwartier rijden ten zuiden van Cannon Beach en is bij veel reizigers de favoriet van de drie. De kaap bevindt zich zo'n 61 meter boven zeeniveau en is beroemd vanwege het uitzicht op de grote kolonie nestelende zeekoeten. In de lente worden er wel eens migrerende walvissen gespot, in de zomer bestaat de kans dat je een van de 'resident'-walvissen ziet. Kijk ook eens omhoog: misschien zie je wel een adelaar! Wandel meteen even langs de Octopus-boom en de vuurtoren uit 1890. Van mei tot en met september is hij dagelijks geopend (11:00-16:00). Grappig weetje: het is de kortste vuurtoren van Oregon.

Cape Meares in Oregon

Cape Lookout

Cape Lookout ligt op circa twintig minuten van Cape Meares. Cape Lookout ligt op een zandbank tussen Netarts Bay en de oceaan. Je ziet er veel strandjutters en paragliders.

Cape Lookout in Oregon

Cape Kiwanda

Wederom twintig minuten verder arriveer je bij Cape Kiwanda. Dit is de kleinste van de drie, maar biedt de grootste en meest woeste golven, die zich met geweld tegen de rotsen slaan. Er zijn diverse uitzichtpunten bovenop de zandstenen rotsen.

Cape Kiwandra in Oregon

Newport en omgeving

Van Cannon Beach naar Newport is het - zonder te stoppen - 2,5 uur rijden. In en om Newport zijn de volgende interessante bezienswaardigheden: het Oregon Coast Aquarium, de Yaquina Head Lighthouse (de hoogste van Oregon), Cape Perpetua (met kolkend zeegat Thor's Well en nauwe inham Devil's Churn), het pittoreske plaatsje Yachats (35 min van Newport) en tot slot Heceta Head, een uitzichtpunt met steile wanden en rotspartijen in het water. Heceta Head ligt op circa een uur rijden ten zuiden van Newport.

Cape Perpetua bij Newport

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan