Morro Bay, Californië

Morro Bay, Morro Rock Aan de Pacifische kust ligt een aantal prachtige, door rotsen omgeven baaien. Morro Bay wordt niet alleen door rotsen omgeven, er ligt zelfs een grote rots midden in de baai. De Portugese kapitein en ontdekkingsreiziger Juan Rodríguez Cabrillo noemde de rots in de zestiende eeuw 'El Moro', omdat het leek op het hoofd van een Moor. Geniet van het uitzicht vanaf het strand of huur een kajak en vaar om Morro Rock heen. Dierenliefhebbers zullen een stuk of twintig diersoorten onderscheiden, waaronder bruine pelikanen en zeeotters.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Morro Rock

Het meest opvallende aan Morro Bay is de Morro Rock, een 188 meter hoge vulkanische rots bij de ingang van de haven. Morro Rock is de eerste van negen vulkanische toppen; de Nine Sisters genoemd. Als je vanaf de kust naar het vijfig kilometer landinwaarts gelegen San Luis Obispo rijdt, zie je ze allemaal. Morro Rock ligt in Morro Rock State Park en mag niet beklommen worden omdat het een beschermd leefgebied voor slechtvalken is. Wil je de rots en de vele vogelsoorten die er leven van dichtbij zien, huur dan een kajak en vaar eromheen.

Morro Bay, Morro Rock

Embarcadero

De Embarcadero is het belangrijkste toeristische gebied in Morro Bay. De werf is gelegen aan de oostkant van de baai en voert je langs allerlei bedrijvigheid in de haven. Daarnaast vind je veel faciliteiten die gericht zijn op ecotoerisme. Langs de Embarcadero leven diverse zeedieren, waaronder otters en zeeleeuwen. Bovendien is het een ideale plaats om vogels te spotten. Aan het noordeinde van de Embarcadero vind je de wortels van de visserij. Het is tevens een populaire plaats om te surfen. In het zuiden van de werf ligt een park en een afvaarplaats voor boten.

Morro Bay

Morro Bay State Park

Het Morro Bay State Park heeft zowel een lagune als natuurlijke leefomgeving in de baai. Het biedt vele mogelijkheden voor zeilers, vissers, wandelaars en vogelaars. Het park heeft ook een kleurrijke haven en een golfbaan. Aan de noordoostkant van de baai vind je een ongerept zoutwaterbassin met een rijke vogelpopulatie.

Morro Bay

Museum of Natural History

Dit natuurhistorisch museum, dat onderdeel uitmaakt van het Morro Bay State Park, biedt natuurwandelingen met uitleg, tentoonstellingen en lezingen, poppenshows, video's en speciale evenementen. Bezoek de Chumashtuin aan de zijkant van het museum en leer hoe de Chumash inheemse planten uit deze regio gebruikten voor hun dagelijkse leven.

Museum of Natural History, Morro Bay

Morro Bay Aquarium

Het aquarium van Morro Bay opende haar deuren in 1960 en werd in 1984 een revalidatiecentrum voor diverse zoogdieren. In het aquarium vind je veertien waterreservoirs met diverse vissen, haaien, palingen, inktvissen en bijvoorbeeld degenkrabben. Ook kun je er zeeleeuwen voeren.

Morro Bay

Stranden

Het populairste strand aan de noordkant van Morro Rock, ligt ten noorden van de haven. Er zijn ook goede stranden ten noorden en zuiden van de stad, die beheerd worden door de staat. Enkele bekende stranden zijn Morro Dunes Natural Area, Morro Strand State Beach en North Point Beach, waar je veel surfers vindt.

Morro Bay

Kajakken

Het is mogelijk een kano te huren, om daarmee het zuidelijke gedeelte van de baai te verkennen. Je kunt zowel vanuit het Morro Bay State Park vertrekken als vanaf de werf bij de Embarcadero, om bij een grote schoorwal (een smalle landtong) te picknicken.

Morro Bay

Festivals

Er worden regelmatig festivals en andere evenementen in Morro Bay georganiseerd. Het bekendste festival is het Harbor Festival begin oktober. Het Harbor Festival vindt plaats op de waterkant en biedt onder andere een wijn- en zeemarkt, muziek, watergerelateerde tentoonstellingen, kunst en ambacht en een 'Big, Bad & Ugly Surf Contest'. Andere festivals zijn de Dollhouse & Miniature Show (half februari) en het Morro Bay Winter Bird Festival, waarbij je tours door de omgeving kunt krijgen onder begeleiding van een gids.

Bezienswaardigheden Morro Bay

Vervoer

Het openbaar vervoer in Morro Bay wordt verzorgd door Morro Bay Transit. Van maandag tot vrijdag rijden er bussen volgens één vaste route door het stadje. Naast deze bus rijdt er in het zomerseizoen (tussen Memorial Day - laatste maandag van mei - en het eerste weekend van oktober) de Morro Bay Trolley rond. Deze trolley volgt een vaste route tussen de North Main Street, het centrum, Embarcadero en het Morro Bay State Park.

Feiten

Staat Californië
County San Luis Obispo
Oppervlakte 27 km²
Hoogte 19 meter
Inwoners 10.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan