New York - 19 juli 2022

Door Familie Houtkamp - 21-07-2022 20:44

Ondanks dat we om 17.30 al lagen te ronken hebben we prima geslapen eigenlijk. Wel wat vroeger wakker dan we ghuis zouden zijn maar extreem vroeg was het ook niet.

We zijn eerst lekker gaan ontbijten. Het is een simpel ontbijtbufet, waar je niet extra voor betaalf. Dus bagels, muffins, brood, wafels en ei met wat sides. Niet hoogstaand maar prima.

Toen richting Times Square om kaartjes te halen voor de Hop on Hop of bus. Ja dat is heel toeristisch. Maar hé, we zijn tenslotte ook toeristen toch. En we kunnen zo een hoop zien in 1 dag. Bijkomend voordeel: het is fantastisch boven in de bus, met een windje om je hoofd aangezien de gevoelstemperatuur rond de 38 graden ligt.

Onderweg veel mooie plaatjes geschoten:

Onze eerste stop was bij the Empire State Building. Die herken je dus niet als je er onder loopt hahaha. Die is echt veel toffer om van een afstandje te zien. Verder was hier ook Koreanstreet, dat vindt Emma leuk dus daar ook nog even doorheen.  Toen weer op de bus naar de volgende lokatie:

Little Italy!

Daar hoef ik niet veel aan toe te voegen denk ik. Gewoon lekker een slice zo groot als je hoofd eten. Nooit lekkerdere pizza gegeten!

Voldaan weer de bus in. Weer lekker een stukje genieten van het uitzicht, en onderweg naar de meest indrukwekkende plek van New York, Ground zero.

Wauw, wat een gebouw. One World Trade Centre

Als je aan komt lopen bij de bassins op ground zero staat het kippenvel op je armen, niet te beschrijven wat daar door je heen gaat. We hebben allemaal de beelden van het nieuws op ons netvlies staan. En die beelden zijn gruwelijk genoeg. Maar als je daar staat, voel je het gewoon. Geen woorden voor.

Een ervaring rijker lopen we terug naar de bus. 

We stappen nog uit om het vrijheidsbeeld te zien. Ze staat best ver weg en is vanaf land eigenlijk nauwelijks te zien. Dat is jammer. Het is allen al wat laat, en we zijn al 7 uur onderweg in die bloedhitte. We hebben geen zin meer in rijen voor de ferry of boottocht. Want er is een flinke wachtrij. Dus we besluiten dat het mooi geweest is voor vandaag.

We stappen de bus in, halen eten bij Taco Bell. Dit eten we lekker op de koele kamer op. Douchen en tukken.

Genoten van deze dag. 

Reacties

Eduard 21-07-2022 21:28 {{button-64277}}

Weer een mooi verhaal. Zeker het gevoel bij ground zero is heel herkenbaar. Fijne vlucht morgen😘

Mary Klijn 21-07-2022 21:29 {{button-64278}}

Wat hebben jullie weer een geweldige dag gehad. Ik vind die verslagen echt heel erg 🥰
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan