Op pad

Door Familie Houtkamp - 20-07-2022 18:55

Zondagavond 17 juli zijn we naar het hotel bij Schiphol gegaan. We wilden niets aan het toeval overlaten. Alle 4 amper geslapen want het was niet normaal heet op die kamer. En dat was vóór de hittegolf.

Om 4 uur zaten we aan het ontbijt, de één met meer trek dan de ander. Daarna naar buiten op de shuttlebus wachten. Die kwam lekker op tijd. Tot zover alles goed.

Eenmaal binnen zonk de moed me in de schoenen. Wat een chaos, en dat al bij de incheckbalies. We hebben zo ontzettend lang in de rij gestaan om in te checken, niet normaal. En ging zo traag...

De rij van de checkin ging bijna naadloos over in de rij voor de security. Zo'n Eftelingrij dus hé, zigzaggend en zo traag als, nou je weet wel. We hadden nog maar een uur. Dat ging nooit meer lukken. Wanhopig een medewerker aangesproken, en waarempel. Na enig aandringen mochten we uit de rij en rechtstreeks door naar de security. Daar evengoed nog wel even staan wachten. Inmiddels was het boarden begonnen. Emma en Miriam werden gefouilleerd want 'onze voeten sloegen aan...'. Bas zijn powerbank werd gecontroleerd. Al met al heeft dit ook alweer flink wat tijd in beslag genomen. 

Tot slot nog de paspoort controle. Daar werden een aantal vragen gesteld. Toen konden we eindelijk racen richting gate: WE HEBBEN HET GEHAALD. Op het nippertje, dat wel. 

De vlucht ging voorspoedig. Geen vertaging en ondanks het ontstuimige weer in New York, ook geen noemenswaardige turbulentie.

Eenmaal uit het vliegtuig ging het bij de grenscontrole van Amerika heel vlot. Nog geen 15 minuten, inclusief tijd in de rij. Doir naar de bagageband. Binnen 10 minuten hadden we alle 4 de koffers!!! Pfffffff wat een ontlading.

De rest ging super. Jos had goed uitgezicht waar we moesten zijn dus kaartjes voor de trein naar NY Penn station waren zo gekocht, en het perron zo gevonden. 20 minuten met de trein en we stapten uit midden in Manhattan. Ik heb staan huilen gewoon. Wauw, we zijn er!

We moesten nog 10 minuutjes lopen en toen waren we bij ons hotel. Lekker douchen en op naar times square, dit zit om de hoek.

Het was bijzonder, magisch! Maar wát waren we moe. We zijn door de stromende regen terug gelopen. Onderweg nog even wat gegeten.

Gigantisch en zoooo lekker!

Tenslotte nog even op het observatory deck van het hotel van het uitzicht genoten. Dat was slechts op de 32ste verdieping dus niet heel spectaculair.

Daarna konden we onze ogen niet meer open houden en zijn we tegen alle adviezen in om 17.30 in slaap gestort. In New York!

Reacties

Eduard 20-07-2022 22:43 {{button-64218}}

Mooi verslag en leuke foto’s

Mary Klijn 20-07-2022 22:44 {{button-64219}}

Wat geweldig allemaal, en wat heb je het goed beschreven, dikke kus 💋💋💋💋voor jullie alle 4, mamma

Gerda 21-07-2022 08:16 {{button-64229}}

Geniet van jullie mooie reis.
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan