De eerste dagen op pad met de camper

Door Nanny+Esther - 08-03-2018 03:27

Het is nu woensdagavond 8 maart. Gisteren hebben we de camper opgehaald. Eerst alle papieren in orde gemaakt, daarna de camper gecontroleerd op beschadigingen en werd er uitleg gegeven over hoe je met een camper omgaat. Waar we een uur later natuurlijk alweer de helft van vergeten hadden.....

Dus op weg naar de eerste camping; een KOA ( Kampgrounds of America) in Noord Miami. Maar eerst even boodschappen doen bij de Walmart. Stonden we op het verkeerde parkeerterrein en bleek dat we een hele drukke straat moesten oversteken. Toch maar met de camper naar de overkant. En toen...ging de handrem niet meer lossad. De handrem in een camper trap je in met je voet en kun je d.m.v. een hendel weer losmaken. Wat we ook probeerden, hij ging niet meer los. Dus de pechhulp gebeld en om hulp gevraagd. De dame aan de telefoon zei: kijk eerst nog een keer en bel terug als het echt niet lukt. Geprobeerd en nog een keer geprobeerd, het lukte niet. Er stonden zelfs blaren op Esther's vingers. Toen kwamen we op een idee: laten we die Amerikaanse meneer even vragen of hij de handrem los kan maken. Die begon meteen te lachen toen hij zag aan welke hendel wij aan het trekken waren; het bleek de hendel van de motorkap te zijn blush. Vlak hierboven zit de knop om de handrem los te maken.

Toen konden we weg en hebben onze boodschappen gedaan. Daarna meteen door naar de camping. Dit was niet echt gezellig maar wel schoon. Snelle hap gegeten en na alles geinstalleerd te hebben lekker naar bed.

Na een goede nachtrust lekker buiten in de zon ontbeten en toen de camper weer klaar maken voor vertrek. En toen kon Esther de waterslang niet meer loskrijgen. Deze had ze de vorige middag aangesloten op de camper en zo vast aangedraaid dat er geen beweging meer in te krijgen was. Dus moesten we weer om mannelijke assistentie vragen. Dus: ook al druppelt de kraan een beetje; dat maakt niks uit.

Uiteindelijk om 10:00 vertrokken en toen eerst nog de boodschappen gedaan die we gisteren vergeten waren en toen gaan rijden richting Cape Canaveral. Was een flinke rit; 311 km. Dit ging prima ondanks een tropische stortbui. 

Rond 15:30 arriveerden we bij camping Jetty Park. Deze ligt aan het water; veel vogels en enorme cruiseschepen.  De camping is 's nachts niet verlicht vanwege de zeeschildpadden die hier dan rondlopen. Je mag dan ook niet zonder zaklantaarn je camper uit.

Even rondgekeken en Esther maakte een gezellig praatje met een Amerikaanse buurman. Nan vroeg waar de sleutels van de camper waren. Esther had de deuren van de camper dichtgegooid en de sleutels lagen ons bij het dashboard aan te staren.surprise surprise NEE!!!!

Een paar rondjes om de camper gelopen en uiteindelijk zagen we dat het raampje wat vlak bij de zijdeur zit, open stond. Bankje van het grasveld naar de camper toegeschoven en toen kon Nanny met haar lange arm bij het slot aan de binnenkant. 

Opgelucht maar met knikkende knietjes en trillende handen een biertje gedronken. Hahaha.....

 

Morgen gaan we naar Kennedy Space Center, dit is vlakbij Cape Canaveral. We blijven dan ook 2 nachten op de camping waar we nu staan.

 

Reageren is uitgeschakeld voor deze weblog.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan