Amazing two days

Door Wil Hermans - 21-09-2014 05:19

Gisteren zijn we vanuit Holbrook richting Grand Canyon National Park gereden. Dit zou het hoogtepunt van de reis moeten worden.

Niet al te lang na Holbrook was de eerste stap Meteor Parc. Ongelooflijk welk een gat (nog maar) 50.000 jaar geleden in de aarde is geslagen. Je kon aan de verschillende stukken steen zien dat de meteoriet duidelijk van een ander en veel magnetischer stof was. Indrukwekkend.

Daarna via Flagstaff naar Cameron via een prachtige weg. En dan naar de Grand Canyon. Tussen Cameron en het park werden we eerst vergast op de canyon van de Little Colorado River, nadat we eenmaal het park in waren, waren er genoeg uitzichtpunten waar we een prachtige kijk op de canyon hadden. Formidabel. En vroeg naar bed, want we moesten weer vroeg op.

Vandaag was top. Om 6 uur moesten we op het vliegveld zijn om in te checken. Om 06.30 vertrokken we met een tweemotorig toestel voor een vlucht van Grant Canyon Airport naar Page Airport. Prachtig, de piloot vloog bijna door de Canyon en de zonsopgang was prachtig.

Na de landing met een jeep naar Antelope Canyon. Erg zacht gesteente wat prachtig was uitgesneden door regelmatige floods. Fantastische kleuren als je je fototoestel tenminste goed had ingesteld. Om niet te vergeten.

En dan een aantal mijl raften door de Glen Canyon. Vanaf Lake Powell tot aan de grens met de Grand Canyon. Prachtig. Een paar stroomversnellingen, maar verder een rustige tocht. En dat dan door een Canyon die soms tot 300 meter boven ons uittorende.

Tot slot nog een busreis terug naar ons hotel. Die duurde twee uur en was wel lang, maar gaf tijd om de indrukken van de dag te verwerken.

Ik zit nu achter de PC bij de receptie en kan geen foto's downloaden, dus die komen nog.

Reacties

moeder/oma 21-09-2014 10:41 {{button-26518}}

goeie morgen,blij weer iets te horen. Wat een mooie dag hebben jullie weer gehad,ben benieuwd naar de fotos???? Geniet nog een paar dagen,want nu gaat het snel voorbij!!!liefs moeder/oma knuffel extra voor Loes!!

Erik 21-09-2014 20:31 {{button-26539}}

Dat moet inderdaad een geweldige dag zijn geweest Wil!!

Rick 24-09-2014 09:29 {{button-26643}}

Een top locatie, geweldig om het te mogen beleven. geniet ervan jullie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan