Santa Fé

Door Wil Hermans - 18-09-2014 05:00

Vanochtend na een beperkt ontbijt op weg gegaan voor een bezoek aan Santa Fé. Via Highway 14 over een prachtige weg door de bergen. Onderweg Madrid (niet in Spanje) aangedaan. Een oud mijnwerkersplaatsje met veel galleries en Indiaanse kunst. Santa Fé ligt op een hoogte boven zeeniveau van 2200 meter (begin van de Rocky Mountains) dus al behoorlijk aan de frisse kant, met name door het iets mindere weer van de afgelopen dagen. De stormdepressie die afgelopen weekend de westkust van Mexico getroffen heeft zorgt in het deel van Amerika waar wij nu reizen voor wat meer bewolking.

In Santa Fé hebben we een tour gemaakt met een busje waarbij we een groot deel van de old town hebben gezien. Ook hier weer veel art galleries waarbij de Indiaanse en Spaanse invloeden duidelijk zichtbaar zijn. Opvallend is de laagbouw, vanaf 1975 mag alleen nog gebouwd worden in 2 soorten bouwstijlen en max. 2 verdiepingen. De koloniale stijl en de Adobe stijl.

In de Loretto church een geweldig mooie wenteltrap, gebouwd in de 19e eeuw met alleen een hamer, guts en duvels als materialen. Het is nog steeds niet bekend hoe men dit heeft kunnen doen.

Vanavond weer gegeten in old town Albuquerque in een bijna uitverkocht restaurant. De leveranties vinden plaats op donderdag en dan is woensdag niet de beste dag om te gaan eten. We hebben het tipje deze keer maar achterwege gelaten.... Gelukkig werd de avond goed gemaakt door een fantastische zonsondergang.

Dat belooft voor morgen onderweg naar Holbrook een mooie zonnige dag te worden, waarbij Loes eindelijk haar korte broek aan kan doen...:).

 

Reacties

Paul 18-09-2014 22:06 {{button-26425}}

Guys wat een fantastische ervaring voor jullie allen. Jullie nemen met dit reisverslag ons thuisblijvers ook een beetje mee. I feel jealous. Ik zeg geniet. Tot de volgende van mij.

Paul 18-09-2014 22:07 {{button-26426}}

Sorry, moet tot de volgende reactie van mij zijn..:-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan