Old 66 in Oklahoma

Door Wil Hermans - 14-09-2014 05:18

De hemel ziet er vanochtend lichter uit dan de afgelopen dagen! Dat belooft wat goeds en so be it! We rijden een prachtige route over de oude route 66 in Oklahoma State op weg naar Oklahoma City. Onderweg veel heuvels, groen, grote weilanden met blakende zwarte koeien, soms roofvogels (gieren en arenden). En ook nog andere zaken: zoals een groep oude Studebakers die ook route 66 deden en een gigantische hoeveelheid motoren die het Motorcyclemuseum aandeden.

Verder hadden we vandaag ook weer bijzondere ervaringen: Tijdens de koffie in Bristow, een klein plaatsje waar naast de koffieshop een groentemarkt was (2 kraampjes en een cowboy met gitaar die 4 bezoekers vermaakte....) kwamen wij aan de praat met 2 locals die aan het ontbijt zaten. Leuk gesprekje en toen de gebakken aardappels en pannekoeken kwamen (!) zijn wij maar aan de koffie gegaan. Toen we wilden betalen, bleek dat beide heren onze koffie al hadden betaald! Dat is toch weer bijzonder, nietwaar?

In een winkeltje met route 66 spullen, in Arcadia,  zat een man die vandaag al 2 Zweden had gezien (dat was zijn clandisie voor vandaag) en die toen wij binnenkwamen vroeg: What do you think about the world today? Noem dat maar niet een openingszin! Wij wat verdwaasd kijken en na vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en ander natuurgeweld, vertelde hij dat Rusland in de opperste staat van paraatheid was en dat hij liever niet meer in Amerika wilde zijn, omdat niemand in God geloofde. Wij bleven verdwaasd en zijn na 10 minuten beduusd vertrokken..... Als je de omgeving ziet waar deze man woont (zie foto) is het wellicht begrijpelijk.

In Oklahoma zijn wij naar de 50ste verdieping gegaan van het Devon Energy Centre, waar wij wat gedronken hebben maar vooral van het uitzicht genoten.....! Een rondvaart door het plaatselijke kanaaltje in de wijk Bricktown, een maaltijd in de BourbonStreet Cafe (Wil at kreeft, garnalen en krab in een gerecht!) terug naar hotel voor de broodnodige rust.

Tot morgen!

 

 

Reacties

Erik 14-09-2014 08:58 {{button-26143}}

Hoi wil, wat ist toch leuk je reis zo te volgen. Heb echt t gevoel dat ik er een beetje bij ben. Geniet kerel, met volle teugen! Lieve groet Erik

Ali 14-09-2014 19:06 {{button-26172}}

Heel afwisselend en wat leuk dat jullie zulke mooie gesprekken voeren met totaal onbekenden. Idd heel bijzonder.
Wij hebben vandaag een mooie toertocht gemaakt door het mooie Brabant (volgens Huub natuurlijk niet zo mooi als Limburg...). Aanvankelijk bewolkt, maar aan het eide van de dag toch een heerlijk zonnetje. We hebben jou wel gemist, Wil.

Wil 14-09-2014 23:23 {{button-26196}}

14 oktober ben ik er weer bij. Ja, ik ben het eigenlijk wel eens met Huub. Maar het blijft Limburg en dan is het toch maar een zeer slap aftreksel van de onmetelijke prairies hier met uitgesleten canyons. Of de grote bossen onder St. Louis. Mijn conclusie is dat Brabant en Limburg mooi zijn, maar het by far niet halen bij de variatie en de onmetelijkheid hier.

Wil 14-09-2014 23:27 {{button-26197}}

14 oktober ben ik er weer bij. Ja, ik ben het eigenlijk wel eens met Huub. Maar het blijft Limburg en dan is het toch maar een zeer slap aftreksel van de onmetelijke prairies hier met uitgesleten canyons. Of de grote bossen onder St. Louis. Mijn conclusie is dat Brabant en Limburg mooi zijn, maar het by far niet halen bij de variatie en de onmetelijkheid hier.

Minke 15-09-2014 08:06 {{button-26204}}

Ik geniet erg van je reisverslag, Wil en wat een reis, super! Maar Hunsel heeft ook mooie vergezichten.
Veel groetjes van Minke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan