De wereld vanaf 192 meter!

Door Wil Hermans - 11-09-2014 04:03

Na een heerlijk en vooral rustig ontbijt (wat ook nodig was) zijn we weer in onze bolide gestapt voor het vervolg van de reis. Die was spannend, omdat tijdens de weersberichten er een tornadowaarschuwing was afgegeven voor dit deel van het land. Maar ja..... je moet alles een keer meegemaakt hebben nietwaar. Helaas geen tornado gezien, maar wel veel regen. We zagen dan ook veel van die typische Amerikaanse huizen en weinig Amerikanen. Loes vroeg zich dan ook onderweg af of er wel Amerikanen wonen in die huizen......:)

Onderweg in Carlinville koffie gedronken. Het stadje heeft een prachtig gerechtsgebouw en een plein met een "spookhuis". (foto) De vriend van de mevrouw van het koffiehuis, werkt in het spookhuis en die vertelde dusdanige verhalen aan haar dat zij voor geen goud daar naar binnen wilde.Wij natuurlijk even gaan kijken, maar geen spook gezien. Zal wel weer die Amerikaanse overdreven reactie zijn.......

Daarna weer door naar St. Louis, waar Wil zijn toppertje van de dag had, toen hij de oude brug van Route 66 over de Missisippi zag.... (foto). De dames zijn in St. Louis de Arch opgegaan (192 meter!, gelukkig niet met de trap) om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad en Missisippiriver. (foto)

Tijdens de maaltijd werden we nog verrast door een gigantische regen en onweersbui die de straten in een rivier veranderde. Gelukkig kort, maar wel hevig. Ze zeggen dat het weer morgen weer is opgeknapt. Hopelijk voorspellen ze hier beter dan in Nederland!

Wil, Loes, Martien en Leonie

Reacties

Wil Hermans 11-09-2014 04:25 {{button-25990}}

Nog een kleine toevoeging: Door de heftige weersomstandigheden konden we in Springfield niet naar het huis van Abraham Lincoln en ook niet naar het Dana Tomashuis van Frank Lloyd Wright...... Dus daar ook geen verslag van, zoals gisteren wel beloofd. Leonie en Loes!

Ali 11-09-2014 08:48 {{button-25999}}

Jammer van die tornado.... Het ziet er altijd zo spectaculair uit op tv.

Doutie en Sietze 11-09-2014 19:30 {{button-26040}}

Heel mooi om te zien en te voelen hoe jij / jullie genieten. Ik heb je net als in New York op mijn netvlies. Prachtig. Nog een heel goede reis!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan