Dag 17: van Monument Valley naar Page

Door Wesselien - 27-10-2014 03:56

Een prachtige lodge zei ik al, gegeten met een fantastisch uitzicht. De volgende morgen zaten velen op hun balkon met camera's in de aanslag om de zonsopkomst vast te leggen. Net als wij om 7.00 uur op ons mooie hoekbalkon. Net als wij dacht blijkbaar iedereen het goed te kunnen zien (gerekend van waar de zon de vorige avond was ondergegaan) maar helaas, iedereen kwam bedrogen uit. Zon zat achter een hoge berg meer aan de zijkant van de lodge. Er het beste maar van gemaakt met de foto's. We hadden een lange dag. Vroeg op voor de zon, heel saaie rit, landschap niet enerverend en daarnaast doet Arizona niet mee met de zomertijd in Amerika. De navajo's die hier ook wonen daarentegen wel. Dus we waren vroeg in Page.

Page zelf is deze tijd van het jaar redelijk uitgestorven. Men leeft voornamelijk van de watersport in/op/rond Lake Powell. Het een na grootste stuwmeer van Amerika. Het seizoen is klaar dus relatief rustig. Ik wilde graag de lower Antelope Canyon bezoeken. Deze is iets lastiger te belopen dan de upper maar dieper ondergronds en langer. We hadden een fantastische gids. Deze Navajo had verstand van alle fototoestellen en stelde voor iedereen de juiste belichting e.d. in. Hij nam overal ruim de tijd voor (voordeel van einde seizoen), wist alle verhalen te vertellen en alle plekken om de mooiste foto's te maken. Hij zette ook alle mensen uit onze groep op de foto en had zelfs trucs die niemand kende. Ik probeer de dubbele foto van ons uit te leggen: we moesten tegen de wand aan staan en naar links wijzen, kijken of je tong uitsteken. Terwijl de gids dan met je eigen camera of telefoon fotografeert moet je op zijn teken snel achter hem langs rennen en dan naar rechts  wijzen. Hoe hij het doet??? Wij snappen het niet maar zo heeft hij ons ook gefotografeerd. Verder valt er in Page niet veel te bekijken. Morgen bij vertrek naar de Grand Canyon natuurlijk eerst nog naar Horseshoe bend. De Colorado river maakt daar een bocht in de vorm van een hoefijzer. Kijken of we ook dat weer kunnen vinden ......

Reacties

Lies 27-10-2014 15:59 {{button-27158}}

De foto's en de verhalen geven een goed beeld van wat jullie zien en meemaken: prachtig!
Zeker ook een mooie (dubbele) foto van jullie beidjes; maar ik probeer niet eens te begrijpen hoe zoiets kan, als je het niet erg vindt, ha! Geniet ze nog samen!

wilma en john 27-10-2014 17:29 {{button-27159}}

heel mooi daar,genieten genieten maar. leuk om foto,s en reacties mee te krijgen.....groetjes uit het natte nederland.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan