Dag 15: the Arches NP

Door Wesselien - 25-10-2014 01:38

Zo, weer heel wat kilometers in de benen. Verbazingwekkend hoe het landschap in dit land na een 200 tot 300 kilometers weer zo veranderd. Tuurlijk hebben we al heel wat rotsen, landschappen gezien, maar elke keer is de vorm, de structuur, de kleur weer zo anders. Echt geweldig en niet uit te leggen. Denk dat voor iemand die het niet echt gezien heeft, het zelfs op foto's niet goed te zien is.

Heb voor we vertrokken nog even de trail naar de Delicate Arch op Google bekeken (zie foto van internet) en besloten die trail niet te lopen vandaag. Ben toch niet helemaal fit en om dan als een aapje langs de rotswand te klauteren, denkend aan wat collega Rudy zei: meid, denk eraan je bent niet meer de jongste, gaan we die arch vanaf het viewint Point bekijken. We nemen de upper view, al hoog genoeg klauteren. Moet tenslotte wel straks de Grand Canyon afdalen heb ik me voorgenomen en nog energie genoeg hebben om de jackpot in Las Vegas binnen te slepen :)

Al met al toch zeker een kleine vier uur gelopen om alle Arches te bekijken. Van Landscape Arch, Sand dune Arch, Double O, Windows, balanced rock, Broken Arch en van afstand Delicate Arch. We vonden dat we einde middag wel een beetje mochten relaxen. Verbazingwekkend genoeg heeft ons crummy motel, overigens wel schoon en een goed bed, een buitenzwembad en de temperatuur is aangenaam warm. Na al dat rode zand dus even zwemmen.

Morgen op weg naar Monument Valley, het land van de Navajo indianen, oef!

Reacties

Rudy 25-10-2014 12:24 {{button-27153}}

En... de jackpot gewonnen?
Je hebt er een prachtige site van gemaakt zo. Mooie verslagen en foto's!!
Veel plezier nog.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan