Dag 11: Zion NP en reis naar Bryce NP

Door Wesselien - 21-10-2014 04:56

Voor het bekijken van Zion weinig tijd helaas. Alleen de ochtend omdat we vanmiddag door moeten naar Bryce. Springdale is zo'n gezellig plaatsje, echt heel leuk. In Zion mag je zelf niet rijden, er rijden shuttlebussen waar je onderweg af- en op kunt stappen. Prachtig rode rotsen. Wat foto's in het park en onderweg bij het eruit rijden. Weer een fantastisch landschap. De route die je moet nemen om verder te komen gaat door het landschap van Zion en oh wat is dat weer een redelijk enge weg. Heel hoog de bergen en rotsen in met veel haarspeldbochten. Poeh zeg. Je moet geen hoogtevrees hebben om hier te rijden. Ook kom je door een tunnel die behoorlijk lang en heel erg donker is. De weg wordt aan de ene kant door de rangers afgezet zodat auto's om de beurt door die smalle tunnel kunnen. Als we eenmaal uit het gebied Zion zijn is het bijna saai rijden. Zo gevarieerd nog nooit auto gereden: heel drukke steden, langs enorme afgronden, op grote hoogtes, heel veel haarspeldbochten en hoge percentages dalen en klimmen. Helaas, zo verrassend leuk de lodge in Zion, zo saai de lodge in Bryce. Morgen het park bekijken en een trail lopen.

Reacties

Evelien 22-10-2014 21:28 {{button-27134}}

Ja wat Gemma ervaart heb ik ook. Dezelfde foto's. Heb inmiddels ons fotoboek naast de PC liggen om mee te reizen. Bryce heeft echt ons hart gestolen. Hebben jullie in Zion eigenlijk ook nog die wandeltocht door het water gedaan? Volgens mij is die foto in Zion een gedeelte van die wandeltocht als ik me niet vergis. Kan je allemaal wel bevatten wat je ziet en meemaakt? Geniet er nog maar lekker van en geen gekke dingen meer in het verkeer hoor!! Heelhuids thuiskomen a.u.b. Toedelidodie vanuit een herfstig kikkerlandje

Wesselien Loo 23-10-2014 02:32 {{button-27136}}

Ha Evelien, kan zijn dat foto van jullie met water is gemaakt, maar helaas lopen wij met waterschoenen paraat in een erg droog gebied. Heb bijna nergens water getroffen soms een klein stroompje. Helaas, want dat lijkt me extra spectaculair. Heb je gehoord dat Cobie oma is geworden van Jesse! Grappige bijkomstigheid he. Gaan proberen de rit verder heelhuids te vervolgen. Blij met jullie reacties. Groetjes vanuit een overdag zonnig en 's nachts koud Amerika.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan