Dag 7 en 8: van SF naar Yosemite

Door Wesselien - 18-10-2014 03:06

Wat leuk jullie reacties, dank! Beetje contact is ook lekker hoor. Tja gisteren geen wifi verbinding en waarschijnlijk morgen ook niet. Dan gaan we op weg naar Death Valley! Twee heel lange reisdagen voor de boeg en men zegt dat Death Valley heel apart gevoel geeft. Maar dat later. Met de olie was niks aan de hand. Dat is het goede nieuws! Het slechte nieuws: helaas is het met de auto niet helemaal goed gekomen hihi! Zeker mijn trots is gekrenkt en de auto ook zullen we maar zeggen. We have been hit by a truck! De reflector ligt aan barrels, de bumper is zwaar gehavend en zo ook de fender (spatbord). Bij het oprijden vanuit SF de Bay Bridge op was daar opeens die grote truck. Ik vraag me steeds af waarom die vrachtwagens hier aan hun voorwielen van die uitsteeksels hebben (zoek ik nog op) maar in ieder geval staat er nu zo'n ding - lees ronde cirkel - op onze bumper gegraveerd. Beetje jammer. Het ging zo goed, steeds beter, en nu die schade bah. But: we're oké!!! en de auto rijdt nog dus vandaag vrolijk allerlei haarspeldbochten en afgronden getrotseerd in Yosemite NP. Eerst vanmorgen naar Marsiposa voor de enorm grote sequoia bomen. Zie de foto van de oudste boom the Grizzly Giant (ong. 1800-2400 jaar oud). Daarna naar Yosemite village wat eigenlijk een dorp van niks is. Een eetplek, een gallerietje en een visitorcentre. Maar op weg er naar toe: Tunnel View (zie foto). Daarna moet je om naar Glacier Point te komen een heel stuk dezelfde weg terug om halverwege de afslag Glacier Point Road te nemen. Prachtig uitzicht op Yosemite valley waar in het voorjaar de gletsjers naar beneden komen, helaas nu droog. Had ik graag gezien en gehoord. De Half Dome is een enorme rots. Je kunt vanaf south entrance het park inrijden en moet dan aan het eind van een bepaalde route dezelfde weg weer terug om naar het volgende punt wat je wilt zien, te rijden.

Morgen zoals gezegd naar Death Valley, een lange rit van zeker 7 uur. Opnieuw het park in, waar je maar 60 km per uur mag rijden en in de bochten nog minder hard, dus snel zal het niet gaan. Maar we willen de route via Tioga Pass nemen, die nu nog open is. Dit is een van de hoogst gelegen wegen in Amerika. 

Helaas zijn we Yogi Bear niet tegen gekomen en ik verwacht de komende tijd geen trucks tegen te komen ....... Groetjes aan iedereen 

Reacties

Marco en janneke 18-10-2014 11:23 {{button-27085}}

Wat super wat jullie allemaal zien daar! Erg leuk om te lezen en foto's te zien. Succes op jullie reis verder! Genieten hè!

m.jongkind 18-10-2014 17:21 {{button-27086}}

Hoi Wesselien en Gerrit.

Beetje late reactie,maar druk met de verbouwing.
Mooie foto,s, alleen pech met de auto gelukkig hebben jullie niks.
Geniet nog lekker van jullie vakantie,maar dat gaat goed komen.

Groetjes van ons.

Wesselien Loo 20-10-2014 01:51 {{button-27100}}

Meinhard en Janka,
Dank voor jullie meeleven met onze botsing 😗 en heel veel succes met de keuken. Niet stressen, zal vast mooi worden! Ik kijk nooit op Facebook want de verbinding is vaak slecht. Groetjes ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan