Voordelen reizen in het voor- en najaar

Uiteraard zijn juli en augustus, het hoogseizoen, prachtige maanden om Amerika en Canada te bezoeken. Maar mocht je niet aan deze maanden gebonden zijn, is wellicht het voor- of najaar ook een mooie optie. Denk aan Zuidwest-Amerika, deze regio is prima te bezoeken van april tot en met oktober. Wij zetten graag de voordelen voor je op een rij.

Voorjaar: april, mei en juni
Najaar: september en oktober

Voorjaar: een fleurige bloemenzee

In het voorjaar smelt de sneeuw, gaat de zon meer schijnen en ontwaken bomen en planten uit hun winterslaap. Bloemen steken hun kopjes omhoog en barsten open in een zee van kleuren. Uiteraard is dit lang niet overal zo, in grote delen van Amerika en Canada zijn het landschap en de wegen bedekt met een dikke laag glinsterende sneeuw. Denk hierbij aan Yellowstone National Park (Noordwest-Amerika) en Glacier National Park (Noordwest-Amerika), waar tot ver in het voorjaar sneeuw ligt. Maar in Mount Revelstoke National Park (Canada) geniet je vanaf begin juni van een fleurige bloemenzee met imposante bergen op de achtergrond. En jaarlijks wordt eind mei in Ottawa, de hoofdstad van Canada, het tulpenfestival gehouden met grote hoeveelheden kleurrijke tulpen (uit Nederland!). In Yosemite National Park (Zuidwest-Amerika) fleuren in de maanden mei en juni wilde bloemen het groene landschap op.

Voorjaar in Revelstoke National Park, Canada

Voor- en najaar: geniet van je rust

In het Engels noemen ze het laagseizoen ‘the shoulder season’, de rustige reistijd rondom het hoogseizoen. Groot voordeel is dus dat het een stuk rustiger is in het laagseizoen. In nationale parken, op campings, bij bezienswaardigheden zijn minder andere reizigers en heb je meer ruimte zelf rond te kijken en de omgeving in je op te nemen. Dit betekent echter ook dat sommige campings, wegen of bezienswaardigheden in het vroege voorjaar nog niet open zijn of in het late najaar alweer zijn gesloten. Maar goed, dat is een afweging die je moet maken.

Rust en ruimte in Monument Valley, Arizona

Voor- en najaar: bewonder het betoverende noorderlicht

Ervaar dit bonte kleuren spektakel in het echt en verbaas je over het adembenemende noorderlicht. In Amerika (Alaska, Michigan) en Canada (Yukon, Northwest Territories, Alberta) bewonder je in het voor- en najaar dit prachtige natuurfenomeen. In Fairbanks (Alaska) kun je bijvoorbeeld terecht tussen september en mei, in Yukon (Canada) tussen eind augustus en half april en in Jasper National Park (Canada) tussen oktober en maart.

Noorderlicht

Voor- en najaar: een koel briesje

In de warme staten, zoals Florida, Texas en Louisiana, is het in het voor- en najaar goed vertoeven. De zomerse hitte, waar sommige mensen dol op zijn, is of nog in aantocht of langzaam aan het wegebben. Waardoor de temperatuur in deze zuidelijke staten aangenaam is, maar niet te heet. Let wel op, overwinteren in bijvoorbeeld Florida is populair, hier is het juist weer niet rustiger dan in het hoogseizoen.

Key West, Florida

Voor- en najaar: voordeliger

Reizen in het voor- en najaar is vaak veel voordeliger dan reizen in het hoogseizoen. Dus mocht je niet gebonden zijn aan schoolvakanties, dan raden wij aan te kijken naar goedkopere perioden. Waarom deze maanden gunstiger zijn? Camperverhuurders werken met flexratesystemen, dit gaat op basis van vraag en aanbod. In het laagseizoen is de vraag lager dan het aanbod en dit maakt het huren van een camper in deze periode goedkoper. Onze enthousiaste reisadviseurs vertellen je hier graag meer over.

Delicate Arch, Utah

Najaar: beren tijdens de zalmtrek

In de eerste drie weken van oktober keren roodgekleurde zalmen vanuit de oceaan terug naar zoetwater om te paaien. Dit zalmtrek-walhalla vindt op verschillende locaties in Alaska en West-Canada plaats, denk bijvoorbeeld aan Goldsteam Provincial Park (West-Canada), waar arenden een duikvlucht maken om een lekker hapje zalm te bemachtigen, of in Katmai National Park (Alaska) waar beren in grote getallen de sappige zalmen uit het water vissen. Een waar spektakel, wat jaarlijks vele bezoekers trekt.

Katmai National Park, Alaska

Najaar: Indian Summer

In het najaar waan je je in een sprookjeswereld in de staten van New England in Noordoost-Amerika. De prachtige Indian Summer maakt dan namelijk zijn intrede. De bladeren aan de bomen kleuren geel, oranje en rood en maken het landschap nog indrukwekkender. Van te voren is nooit te voorspellen wanneer de Indian Summer op zijn mooist is, maar met een beetje geluk loop je in en herfstig wonderland.

Indian Summer, New Hampshire

Extra: wintertip!

Maak een stedentrip naar, het vaak besneeuwde, New York in de kerstperiode! Bekijk de glinsterende lichtjes, rijkelijk versierde kerstbomen, trek je schaatsen aan op de schaatsbaan in Central Park en bewonder de enorme kerstboom bij Rockefeller Center. It's becoming to look a lot like Christmas...

Central Park, New York

Bezoek een infodag

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je binnenkort op reis naar Amerika of Canada? Bezoek dan voor inspiratie en informatie een infodag. Tijdens een infodag kun je een presentatie bijwonen, een persoonlijke adviesgesprek met een reisadviseur voeren, maar ook een echte camper bekijken, een kopje koffie drinken in onze Amerikaanse diner of een heerlijk broodje hotdog eten in de sfeervolle saloon.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan