Beleef de magie van het betoverende noorderlicht in Amerika en Canada

Je dikke wollen sjaal kriebelt een beetje onder je kin. De frisse wind waait koud langs je wangen, maar dat vind je niet erg. Want het bonte kleuren spektakel boven je hoofd is adembenemend en laat je alles om je heen vergeten. Je geniet volop en vergeet bijna jaloersmakende foto’s te maken. Dit is Aurora Borealis, the northern light, oftewel het noorderlicht, een fascinerend natuurverschijnsel die op vele bucketlists staat. Reis af naar het noordelijk halfrond in Amerika of Canada waar de hemel regelmatig betoverend groen, maar ook rood, paars of roze kleurt.

Fairbanks, Alaska in Amerika

Heb je ooit gehoord van aurorajagers? Die vind je in Fairbanks, de op een na grootste stad van Alaska, gelegen in de Tananavallei in Amerika. De 'jagers' verzamelen zich bij het Geofysical Institute waar ze hopen het noorderlicht te zien. Dit is namelijk een van de belangrijkste redenen om naar dit noordelijk gelegen gebied af te reizen. Vanaf Cleary Summit heb je, volgens het Geofysical Institute, het beste zicht op het betoverende noorderlicht. Deze plek ligt 27 kilometer van Fairbanks. Vergeet je fotocamera niet!

Beste periode: september - mei

Noorderlicht, Fairbanks

Keno, Yukon in Canada

Spookstad Keno kende in het verleden een bruisende mijnindustrie, tot de Keno Hill-mijn abrupt zijn deuren sloot. Er vond een complete leegloop plaats. Jammer uiteraard, maar goed nieuws voor het noorderlicht! Keno ligt afgelegen en kent geen horizonvervuiling, dit betekent dat je grote kans hebt de prachtige kleuren van het noorderlicht te zien. De dansende groene en soms zelfs rode of pastelkleurige lichtstralen vormen een prachtig schouwspel, dat soms wel uren duurt. In Keno komen kan wel een uitdaging zijn, Je volgt vanaf Mayo de Silver Trail, een zestig kilometer lange onverharde weg.

Beste periode: eind augustus - half april

Noorderlicht

Fort Smith, Northwest Territories in Canada

Reis jij in het najaar of de winter af naar Fort Smith in Canada kijk dan ‘s nachts eens omhoog. Wie weet kleurt de lucht prachtig groen en aanschouw jij dit fascinerend natuurverschijnsel. In Wood Buffalo National Park, nabij Fort Smith, vind je indrukwekkende zoutvlaktes. Een goed bezoek gedurende de dag!

Beste periode: herfst - winter

Noorderlicht, Fort Smith

Jasper, Alberta in Canada

De plaats Jasper en Jasper National Park staat bekend om de wonderschone natuur en uitdagende activiteiten, zoals de Ice Explorer die je naar de Athabasca-gletsjer brengt. Ook staat het nationale park bekend om al het wildlife dat er leeft, denk aan zwarte beren, edelherten, elanden, rendieren en grizzlyberen. En ben jij gek op wintersport? Zet dan Jasper ook zeker op jouw lijstje! Marmot Basin Ski Area heeft zo’n 100 kilometer aan pistes op alle niveaus. Kan het dan niet op, blijkbaar niet! Want als je geluk hebt kun je in dit gebied ook het magische noorderlicht aanschouwen.

Beste periode: oktober - maart

Noorderlicht, Jasper

Isle Royale National Park, Michigan in Amerika

Doe jij het voor een glimp van het noorderlicht? Kom dan naar Isle Royale National Park. Deze afgelegen eilandengroep, met als grootste eiland Isle Royale, ligt op de grens van Wisconsin, Michigan en Minnesota en is alleen bereikbaar per boot of watervliegtuig. Naast het noorderlicht zijn de wildernis en wolven, elanden, bevers en vossen de grootste trekpleisters van dit gebied.

Beste periode: eind van het voorjaar – eind september

Noorderlicht

Elk Island National Park, Alberta in Canada

Elk Island National Park is een ideale plek om het noorderlicht te bekijken. Het park heeft de grootste concentratie wildlife van alle Canadese nationale parken. Op nog geen uur rijden van Edmonton kun je uitkijken naar elanden, wapitiherten en bizons. Dus houd je ogen open en je oren gespitst wanneer je vol bewondering omhoog kijkt naar de gekleurde nachtelijke hemel.

Beste periode: oktober - maart

Noorderlicht, Elk Island National Park

Yellowknife, Northwest Territories in Canada

Yellowknife is de hoofdstad van de Northwest Territories en wordt omringd door ongerepte natuur. Gelegen aan de rand van de Poolcirkel wordt deze plaats ook wel de Northern Lights Capital genoemd. Onthoud goed dit is een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten! Dit magische kleurenpalet is hier maar liefst 240 nachten per jaar zichtbaar. Je zult er maar wonen!

Beste periode: januari - maart (hele jaar)

Noorderlicht, Yellowknife

Wanneer je in Amerika of Canada ter plaatse bent...

Vraag bij het bezoekerscentrum in het gebied naar de beste tijd en plek om het noorderlicht tijdens jouw bezoek te bewonderen.

Meer weten?

Bezoek een van onze infodagen en laat je inspireren!
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan