Top 8 bezienswaardigheden in Oost-Amerika

Het centrale deel van de oostkust van Amerika is uitgestrekt. Dit gebied omvat de staten Massachusetts en New York State in het noorden tot North Carolina in het zuiden. Combineer een stedentrip naar Boston of New York met een rondreis door iets minder bekende staten als West Virginia of North Carolina. Geniet van de prachtige natuur in Shenandoah National Park of stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan de Amish-gemeenschap in Lancaster. Dit is onze top 8 bezienswaardigheden in Oost-Amerika.

Oost-Amerika in het kort

  • Waar: Centrale oostkust V.S., van Massachusetts tot North Carolina
  • Beste reistijd: Het hele jaar door
  • Aantal dagen: 15 tot 21 dagen
  • Good to know: Shenandoah National Park is met name in de zomermaanden, maar ook in de herfst een geliefde bestemming. Steden als New York, Boston en Washington DC kun je het hele jaar door goed bezoeken.

8 tips voor Oost-Amerika

1. Cape Cod, Massachusetts

Cape Cod fietsen

Walvis Nobska Lighthouse

Ten zuidoosten van Boston ligt schiereiland Cape Cod. Verspreid over ‘The Cape’ vind je meer dan vijftig stranden waarvan de mooisten langs de Cape Cod National Seashore liggen. Het rustieke karakter van Cape Cod wordt benadrukt door de vele vuurtorens, zoals Nobska Lighthouse. Provincetown is een van de bekendste plaatsen van het eiland: hier kwamen in 1620 de Pilgrim Fathers voor het eerst aan land. Verken het eiland per fiets door de Cape Cod Trail te volgen: een veertig km lange route tussen Wellfleet en South Dennis. Cape Cod is ook ideaal om walvissen te spotten, vanuit Cape Cod vertrekt een walvisexcursie.

2. Lancaster, Pennsylvania

Paard en wagen

Boerderij in Lancaster Lancaster

In het gebied rond Lancaster vind je niet alleen het mooiste bouwland van Amerika, het is ook het leefgebied van de strenggelovige Amish-gemeenschap. Ze interpreteren de bijbel letterlijk en daarom kom je hier nauwelijks mobiele telefoons, auto’s of televisies tegen. Paard en wagen daarentegen zie je veel. Al het werk op het land wordt met de hand en met hulp van muildieren gedaan. Tijdens een excursie maak je zelf kennis met het leven van de Amish. Je rijdt over hobbelige landweggetjes, langs schoolgebouwen en landbouwgrond dat zich als en lappendeken voor je uitstrekt.

3. Gettysburg, Pennsylvania

Veldslag Gettysburg Begraafplaats Gettysburg

Monument Virginia Monument

Ooit was Gettysburg een rustig, gunstig gelegen stadje. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd die gunstige ligging tot een vloek. In de zomer van 1863 stroomden van alle kanten legers toe wat uitmondde tot het grootste gevecht op Amerikaans grondgebied ooit. Vandaag de dag herinneren de monumenten aan die beruchte Battle of Gettysburg, zoals het National Military Park. Start je bezoek in het bezoekerscentrum en het museum. Vervolg je wandeling over de Soldiers’ National Cemetry, waar president Abraham Lincoln zijn toespraak hield. Ook het National Civil War Museum en het Gettysburg Diorama staan in het teken van de Burgeroorlog.

4. Washington, District Columbia

Het 170 meter hoge Washington Monument Capitoolgebouw

White House World War 2 Memorial

De belangrijkste trekpleisters in de hoofdstad van Amerika zijn het Capitoolgebouw en het Witte Huis. Langs de National Mall bevinden zich de belangrijkste monumenten en gedenktekens van Amerika, zoals het Washington Monument (een 170 meter hoge obelisk), het Jefferson Memorial en Roosevelt Memorial. Het beste kun je de vier(!) kilometer lange National Mall per fiets verkennen. Washington biedt bovendien een scala aan (gratis) musea. Het populairst zijn het National Museum of History met tal van opgezette dieren en dinoskeletten en het National Air and Space Museum dat gewijd is aan de ruimte- en luchtvaartgeschiedenis.

5. Shenandoah National Park, Virginia

Shenandoah National Park

Zwarte beren Dark Hollow Falls

In het hart van de Blue Ridge Mountains ligt Shenandoah National Park. Terwijl je het park doorkruist via de 170 km lange Skyline Drive, ontdek je tal van plantensoorten en heb je een weids uitzicht over bossen en glooiende heuvels. Maak een stop bij een van de uitzichtpunten zoals Shenandoah Valley Overlook en Range View Overlook waar je op heldere dagen zicht hebt op de bochtige Shenandoah River. Hier starten ook een aantal wandelroutes. Houd ook je ogen open voor herten en zwarte beren die zich rond de schemering laten zien. Ook in de herfst is Shenandoah geliefd wanneer de bladeren van de bomen rood, geel en oranje kleuren.

6. Harpers Ferry, West Virginia

Harpers Ferry vanaf Maryland Heights

Main Street Harpers Ferry

Harpers Ferry in West Virignia mag dan minder bekend zijn, het is zeker een bezoek waard! Het dorpje ligt in een ravijn tussen de Shenandoah- en Potomac-river en wordt omgeven door bergtoppen. Hoewel het slechts 300 inwoners telt, speelde het door haar ligging op de grens tussen de Noorderlijke en Zuidelijke Staten een belangrijke rol in de Amerikaanse Burgeroorlog. Meer hierover leer je in Harpers Ferry National Historical Park. Ieder jaar in juni is het dorpje het toneel van de Mountain Arts and Crafts Festival, waar je terecht kunt voor glaswerk, potten en meubels en lokale lekkernijen.

7. New River Gorge National River, West Virginia

New River Gorge

New River Gorge Bridge Hawks Nest State Park

De ruige New River slingert van North Carolina, via Virginia naar West Virginia. Het is een van Amerika’s oudste rivieren en een deel ervan is onderdeel van het nationale park New River Gorge National River. Dit natuurgebied bestaat uit bossen, bergen en kliffen en bijna overal waar je kijkt zie je de restanten van een oude spoorlijn. De 924 meter lange New River Gorge Bridge over de New River was lange tijd de langste stalen boogbrug ter wereld. Het nationale park is geliefd bij wandelaars, mountainbikers en rafters.

8. Outer Banks, North Carolina/Virginia

Nags Head pier Wright Brothers National Memorial

Bodie Island Outer Banks Road

De Outer Banks is een uitgestrekt natuurgebied met barrière-eilanden, zandduinen en dorpjes voor de kust van Virginia en North Carolina. Ontdek de mooiste plekjes via de ruim 220 km lange Outer Banks Scenic Byway. Zo rijd je langs pittoreske dorpjes als Nags Head en Kitty Hawk waar de gebroeders Wright hun eerste testvlucht maakten. Maak ook een stop bij Nags Head in Jockey’s Ridge State Park voor de hoogste zandduinen van Oost-Amerika. Meer fotogenieke plekjes zijn Jenettes Pier, Bodie Island Lighthouse en Currituck Beach Lighthouse in Corolla. Als je deze laatste vuurtoren beklimt, word je getrakteerd op een fraai uitzicht over de Outer Banks!

Bonus: bruisende steden Boston & NYC

Boston Central Park, New York

Harvard University, Boston New York Brooklyn Bridge

Combineer je auto- of camperreis door de natuur van Oost-Amerika met een stedentrip naar Boston of New York. Bezoek de historische stad Boston of the city that never sleeps: New York! Kun je maar geen keuze maken tussen de twee steden, dan kun je er zelfs voor kiezen om heel eenvoudig met de trein vanuit Boston naar The Big Apple reizen. Twee vliegen in één klap!

Ook leuk om te lezen

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan