Reis in beeld: Route des voyageurs

door Emma Broekhuizen za 11 nov. 2017 8:00 bijgewerkt op vr 28 jun. 2019 8:00

Oost-Canada is de ideale bestemming voor wie houdt van natuur, maar ook graag steden bezoekt. Hier geen wildernis van bergen en meren zoals in het westen, maar historische en verfijnde steden, glinsterende meren en een ruige kustlijn. Ga je mee met de 22-daagse rondreis Routes des Voyageurs? Wij starten in Montréal, maar beginnen in Toronto kan ook.

Montréal

De parel van de Franstalige stad Montréal is de Notre Dame-basiliek. Vooral het altaar van de neogotische kerk uit 1829 is indrukwekkend: het goud steekt mooi af tegen de felblauwe koepel. Na een stadswandeling door de oude straten van het Vieux-Montréal plof je neer op een terrasje op Place Jacques-Cartier en waan je je even in Frankrijk.

Reis Oost-Canada

Kingston: Thousand Islands

Je vervolgt je reis naar twee waterrijke bestemmingen. Vanuit Kingston maak je een boottocht door het labyrint van de Thousand Islands. Je vaart tussen bewoonde en onbewoonde eilandjes. Leuk zijn het kasteel Boldt Castle en het eiland Just Room Enough, waarop één huis zich uitstrekt van oever tot oever.

Rondreis Oost-Canada Rondreis Oost-Canada

Niagara Falls

Hoewel de oevers van de Niagara Falls lijden onder disneyficatie, snap je bij de aanblik van de drie watervallen direct waarom ze tot de natuurlijke wereldwonderen gerekend worden. Je bezoek aan dit watergeweld wordt extra gaaf met de Journey Behind the Falls. Waarschuwing vooraf: je krijgt bij dit bezoek aan de voet van de watervallen niet voor niets een gratis poncho…

Reis Oost-Canada
Reis Oost-Canada

Toronto

Moderne wolkenkrabbers, oude gebouwen en industriële bierbrouwerijen gaan hand in hand in Toronto. Voor het mooiste uitzicht op de skyline neem je de ferry over Lake Ontario en stap je uit op de Toronto Islands. Wegkijken over de stad, het meer en met wat geluk zelfs de Niagara Falls doe je vanuit de 552 meter hoge CN Tower.

Rondreis Oost-Canada

Algonquin Provincial Park

Dit provinciale park wordt gevormd door beboste heuvels, moerassen, rivieren en een mozaïek aan meren. Je verkent Algonquin Provincial Park via Highway 60 of met de kano! Ga je vroeg in de ochtend op pad, dan kun je zomaar een eland tegenkomen.

Rondreis Oost-Canada Rondreis Oost-Canada

Ottawa & Québec

Een aanrader in Ottawa is een gratis tour door de Parliament Buildings. Beklim afsluitend de Peace Tower voor een mooi uitzicht over de Canadese hoofdstad. De Franstalige stad Québec wordt als enige in Noord-Amerika omringd door een historische stadsmuur. Vieux-Québec staat op de werelderfgoedlijst. Bezoek hier zeker het kasteelachtige hotel Château Frontenac.

Reis Oost-Canada
Reis Oost-Canada

Tadoussac

Statige staarten die door het water zwiepen of een walvis die omhoog springt voor je boot: in de St. Lawrence-rivier win je vaak de jackpot. Tadoussac is een van de populairste locaties voor een walvisexcursie, omdat bultruggen, belugas en blauw vinvissen zich hier graag storten op een feestmaal van krill. Tijdens een walvistour vaar je vaak ook door het Saguenay-fjord, het langste fjord van Canada.

Rondreis Oost-Canada

Percé

De onvermijdelijke bezienswaardigheid in Percé is Percé Rock: een vrijstaande rots in het water van maar liefst 88 meter hoog en 475 meter lang. Niet veel verderop ligt Île Bonaventure, waar tienduizenden jan-van-genten leven. Je kunt er met een boottocht naartoe, maar avontuurlijke reizigers kunnen ook kiezen voor de kano. Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan zich vermaken op een van de wandelpaden.

Rondreis Oost-Canada Rondreis Oost-Canada

Deze reis boeken of aanpassen

Je kunt de 22-daagse rondreis Route des Voyageurs maken met de auto of met de camper. Heb je minder tijd? Dan kun je de reis korter maken. Wil je juist meer steden of meer natuur zien? Dat kan natuurlijk ook! Klik hieronder op 'Bekijk deze reis & pas aan'.

Tijdens deze reis maak je onder andere kennis met de geschiedenis van het Franse deel van Canada. Van Montréal volg je de St. Lawrence naar het schiereiland van Gaspé, waar Jacques Cartier in 1534 Nieuw-Frankrijk stichtte. Daarna rijdt je naar het historische, ommuurde Québec City. Tenslotte bezoek je de hoofdstad Ottawa en het kosmopolitische Toronto met de nabij gelegen Niagarawatervallen, waarna je terugkeert in Montréal.

Humpback Whale, TadoussacGaspeMontrealToronto
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan