Tips voor Toronto

bijgewerkt op vr 7 jun 2019 8:00

Toronto is een van Canada’s leukste steden. Een aangename mix van glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen maakt Toronto werelds en dorps tegelijk. Je wandelt er tussen strakke architectuur, de oude universiteitscampus en knusse parken. Neem ongeveer twee dagen de tijd om deze stad, in de Oost-Canadese provincie Ontario, te leren kennen. Dit zijn mijn aanraders voor Toronto.

1. Toronto Islands

De skyline van Toronto wordt weerspiegeld in Lake Ontario. Aan de waterkant zijn fijne parken waar je uitkijkt op dobberende boten en landende watervliegtuigen. Als je ruim de tijd hebt, is het een aanrader om met de ferry Lake Ontario over te steken naar de Toronto Islands. Deze eilandengroep is rijk aan bossen, strandjes en parken. De overtocht naar Centre Island duurt een kwartiertje en is alleen al vanwege het uitzicht de moeite waard. Eenmaal aan de overkant kijk je prachtig weg over het silhouet van Toronto met haar wolkenkrabbers en de CN Tower.

Bezoek de Toronto Islands
Bezoek de Toronto Islands

Tip: De ferry vertrekt van Bay Street en komt aan op Centre Island. Om het eiland te verkennen zonder zere voeten, kun je bij de pier een fiets huren. Er is ook een informatiestand met plattegronden van de Toronto Islands, waar ook Wards Island en Hanlan’s Point deel van uitmaken.

2. CN Tower

Vanuit de CN Tower lijkt Toronto net Madurodam. De 553 meter hoge Canadian National Tower domineert het stadsaangezicht en heeft drie verdiepingen met elk een eigen hoogtepunt. Bezoek je de SkyPod op 447 meter hoogte, dan kun je op heldere dagen zelfs de Niagara Falls zien liggen. Door de ‘Glass Floor’ tuur je 342 meter de diepte in. De Edge Walk is voor avontuurlijke zielen met een rijkgevulde portemonnee. Bij deze ‘wandeling’ op 356 meter hoogte balanceer je op smal balkon rondom de CN Tower, terwijl de wind langs je wangen suist.

Bezoek de CN Tower Toronto Bezoek de CN Tower Toronto

Tip: Een standaardticket geeft je toegang tot de SkyPod en de Glass Floor. Voor de Edge Walk moet je een apart ticket kopen. Vraag je op bewolkte dagen af of het de investering waard is: bij dichte mist of bewolking is je uitzicht beperkt. Blijf je meerdere dagen in Toronto? Dan kun je kiezen voor de CityPASS, die je toegang geeft tot onder andere CN Tower, Casa Loma en Royal Ontario Museum.

3. Kensington Market

In de gemoedelijke wijk Kensington Market ontmoeten locals elkaar boven een kop dampende koffie of een maaltijd uit een exotische windstreek. Je loopt tussen Victoriaanse huizen, smalle straatjes met stadstuinen en rekken vol kleurrijke kleding, souvenirs en tropische fruitsoorten. De wijk komt tot leven aan het eind van de middag en in de weekenden. Het leukste deel van Kensington Market ligt tussen Spadina Ave, Augusta Ave en Nassau en Baldwin Street. Niet ver van Kensington Market ligt Chinatown.

Bezoek Kensington Market
Bezoek Kensington Market

Tip: Niet genoeg tijd voor alle uithoeken van Toronto? Ga dan naar St. Lawrence Market (92-95 Front Street East). Deze markt overdekt ruim vijftig speciaalzaken van slagers, pastamakers, kaasverkopers en vishandelaren. Proef een peameal bacon sandwich bij Carousel Bakery of scoor een Montréal-bagel bij St Urbain. Op de eerste etage is de Market Gallery met schilderijen, historische relikwieën en fotografie.

4. Royal Ontario Museum

Een groter museum over natuurhistorie en wereldculturen vind je niet in Canada. Het Royal Ontario Museum heeft twee galerieën. In Natural History leer je over allerlei plant- en diersoorten, terwijl in World Culture aandacht is voor mummies, Aziatische kunst en kostuums.

Bezoek Royal Ontario Museum

Tip: Het Royal Ontario Museum aan 100 Queen’s Park is alleen al van buiten de moeite waard! Voor het oorspronkelijke museum ontwierp architect Daniel Libeskind een gigantische, hypermoderne uitbouw. Het bestaat voor een kwart uit glas en heeft geen enkele verticale wand! Libeskind ontwierp ook het One World Trade Center in New York en het Berlijnse Jewish Museum.

5. IJshockey!

In Canada telt maar één sport: ijshockey. De Canadese cultuur leer je pas kennen als de Toronto Maple Leafs over het ijs van Air Canada Centre jagen, je gretig graait in een bak popcorn en lurkt uit een literbeker cola - terwijl om je heen de cheerleaders en fans uit hun dak gaan. De Toronto Raptors basketballen hier ook hun wedstrijden. Tickets zijn te koop via http://www.theaircanadacentre.com/Calendar.asp. Zijn er geen wedstrijden? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan de Hockey Hall of Fame, waar je álles leert over deze sport en het Canadese fanatisme.

Bezoek een ijshockeywedstrijd in Canada

Dit vind je misschien ook interessant

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan