De mooiste nationale parken van West-Canada

bijgewerkt op vr 4 feb 2022 9:00

Wild, wonderschoon West-Canada! Als Canada je ergens zal verbazen, is het in deze regio. Rijdend dwars door de Rocky Mountains vliegen de ‘oohs’ en ‘aahs’ je om de oren. Je passeert meren die zó blauw zijn, dat je je ogen niet gelooft en bent altijd bedacht op overstekend wild. In deze blog verbazen we je met de vijf mooiste nationale parken van West-Canada op een rijtje, aftellend naar onze favoriet!

5. Revelstoke National Park

Revelstoke National Park Revelstoke National Park

Revelstoke National Park

Dichte wouden, diepe valleien, bloemrijke weiden en besneeuwde bergen karakteriseren het landschap van Mount Revelstoke National Park . Het middelpunt van dit park is Mount Revelstoke zelf. Via een schitterende route rijd je richting de top. Onderweg passeren diverse ecosystemen de revue en kun je vaak stoppen voor een uitzichtpunt of een hike.

4. Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park

Pacific Rim National Park ligt aan de westkust van Vancouver Island. Hier is de kust heel ruig. Rotsachtige inhammen en zandstrandjes wisselen elkaar af en het groener-dan-groene regenwoud is nooit ver. Wandelen en kajakken zijn hier populaire activiteiten. Vlakbij liggen ook de surfersplaats Tofino en het leuke dorp Ucluelet. Hiervandaan kun je walvistochten maken.

3. Yoho National Park

Emerald Lake in Yoho National Park De Wapta Falls in Yoho National Park

Yoho National Park

‘Yoho’ betekent in een inheemse taal ‘ontzag en verwondering’. En dat is precies wat je voelt wanneer je in dit park bent. Van het intens groenblauwe Emerald Lake tot de Takakkaw Falls, de tweede hoogste waterval van het land. Yoho National Park is prima aan je route toe te voegen wanneer je ook Banff bezoekt: de parken grenzen aan elkaar.

2. Banff National Park

Lake Louise in de winter Johnston Canyon Trail in Banff National Park

Lake Moraine in Banff National Park

Misschien had je dit park wel op nummer één verwacht. Wij zetten hem op twee. Banff National Park telt weliswaar bezienswaardigheden die hun weerga niet kennen, maar ook erg drukbezocht worden. Lake Louise en Moraine Lake zijn de juweeltjes van de Rocky Mountains – maar helaas is dat ondertussen geen geheim meer. Ga vroeg uit de veren en loop net dat kleine stukje verder om er optimaal van te genieten. Want dit wil je echt zien!

1. Jasper National Park

Spirit Island in Maligne Lake Sunwapta Falls in Jasper National Park

Jasper National Park

Wild, wilder, wildst, dat is Jasper National Park . Hier leven meer wilde dieren dan mensen en het park bestaat voor het grootste deel uit pure wildernis. Beren, elanden, herten, wolven spelen de hoofdrol in het schilderachtige decor. Dit zijn de Rocky Mountains op hun best. Er zijn talloze leuke routes om te rijden of trails om te wandelen. Een leuke excursie is de boottocht naar Spirit Island in Maligne Lake. Tussen Jasper en Banff loopt de mooiste weg van Canada: de Icefields Parkway.

Begin met plannen!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan