Pacific Rim NP, British Columbia

Pacific-Rim British Columbia Weelderig gematigd regenwoud, cultureel erfgoed van First Nations en Europese kolonisten, ruige rotskusten, zandstranden en stille baaien: slechts een kleine greep uit de rijke natuur en historie van Pacific Rim National Park, gelegen op Vancouver Island. Het park is in totaal zo'n vijfhonderd vierkante kilometer groot en bestaat uit de gebieden Long Beach, de West Coast Trail en Broken Group Islands, dat alleen per boot te bereiken is. Activiteiten aan het strand kun je het beste plannen tijdens eb. In de bezoekerscentra is meer informatie over de getijden te vinden. Het grootste bezoekerscentrum is het Pacific Rim Visitor Centre, op de kruising tussen Ucluelet en Tofino (Highway 4).

Bezienswaardigheden & activiteiten

Long Beach

Het meest toegankelijke deel van het park is Long Beach, gelegen tussen Tofino en Ucluelet. Het zestien kilometer lange zandstrand aan de Wickaninnish Bay is het hele jaar door populair bij surfers - het is het enige surfstrand in British Columbia - en in de zomer verzamelen zich er zonaanbidders. In de wintermaanden komen mensen tijdens stormen naar Long Beach om de woeste zee met haar hoge golven te zien. Dieren die je kunt spotten zijn walvissen, zeehonden, zeeleeuwen. Per voertuig is het gebied prima te verkennen via de Pacific Rim Highway. Als je het strand volgt richting het zuiden, kom je bij het Kwisitis Visitor Centre op Wickaninnish Beach. Er zijn tentoonstellingen en films over de geschiedenis van het park te zien, met speciale aandacht voor de First Nations. Meer aandacht voor de First Nations is er op de Nuu-chah-nulth Trail (2,5 km one-way).

Long Beach is een toegankelijk deel van Pacific Rim National Park

Wandelingen Pacific Rim National Park

Mooie wandelingen van een kilometer zijn de twee Rain Forest Trails (A & B, elk 1 km) door het eeuwenoude regenwoud, waar grote reuzenlevensbomen (red cedars) groeien. Wil je een mooie baai zien, volg dan het 500 meter lange pad naar Halfmoon Bay. Hoge golven zijn vaak te zien bij de South Beach Trail (800 m). Een langere wandeling is de Willowbrae Trail (1,4 km one-way), over trappen die werden gebruikt als de hoofdweg van Ucluelet naar Tofino. Omstreeks 1942 deed men er twee dagen over om deze afstand te overbruggen. Ook mooi is de Schooner Cover Trail (1 km one-way), die afdaalt door een jong bos. Onderweg zie je het First Nations-dorpje Esowista.

Een mooie wandeling in Pacific Rim National Park is Schooner Cove

Broken Group Islands

De Broken Group Islands Unit in Barkley Sound bestaat uit eilanden, rotsen, kanalen en afgelegen baaien. De archipel is van oudsher het territorium van First Nations en telt veel spirituele locaties. Je bereikt dit gebied uitsluitend per boot. In de omliggende gemeenschappen zijn kajaks te huur. Ook kun je deelnemen aan tours; informeer bij het park naar de bevoegde organisaties.

Broken Group Islands in Pacific Rim National Park

West Coast Trail

De 75 kilometer lange West Coast Trail is de droom van elke enthousiaste en ervaren hiker. Nadat in 1906 het zoveelste schip voor de kust schipbreuk had geleden, besloot men deze route door het woud en langs de kust aan te leggen voor de hulpdiensten. Als je de hele tocht wilt volbrengen, doe je daar vijf tot zeven dagen over. Je loopt over rotsen, kliffen, stranden en door regenwoud. Toegangspunten zijn bij Pachena Bay in het noorden en Gordon River in het zuiden. De trail is open van mei tot en met september.

Pacific Rim National Park, West Coast Trail

Vervoer

Long Beach is het best bereikbare parkdeel, Highway 4 (Pacific Rim Highway) doorkruist het gebied. De West Coast Trail is toegankelijk via Highway 14 en de Broken Group Islands zijn alleen per boot te bezoeken.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan