4 tips voor omgeving Vegas

bijgewerkt op vr 11 aug 2023 11:00

Midden in de woestijn ligt het grootste gokparadijs van Amerika: Las Vegas. Langs de Strip vind je hotels en casino's in alle soorten en maten, van het luxe Bellagio met zijn dansende fonteinen tot de gondels in The Venetian. Niets is te gek in deze stad. Heb je genoeg van alle spanning en sensatie? Ontdek deze vier topattracties in de omgeving van Las Vegas.

1. Valley of Fire State Park

In Valley of Fire sieren vuurrode rotsen het landschap. De Valley of Fire Highway loopt dwars door het staatspark en is een geweldige route om te rijden. Het Valley of Fire State Park doet niet onder voor de grote nationale parken van Utah, maar is relatief onbekend. Bezoek in ieder geval de Elephant Rock en het uitzicht bij Rainbow Vista. Onze favoriet in dit park is Fire Wave. Valley of Fire State Park ligt op ongeveer een uur rijden van Las Vegas en vormt daardoor een ideale dagtrip. Reis je tussen Las Vegas en Zion National Park, dan is Valley of Fire maar een klein stukje om.

Fire Wave in Valley of Fire State Park nabij Las Vegas Nevada

Valley of Fire, Arch Rock De weg door Valley of Fire

2. Hoover Dam

De Hoover Dam, een enorme stuwdam in de Colorado-rivier, voorziet Las Vegas en omgeving van stroom. Toeristen kunnen over het immense bouwwerk wandelen, deelnemen aan een tour en het museum bezoeken. Tip: Het allermooiste uitzicht op de dam heb je vanaf de Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge. Trek ongeveer een halve dag uit voor je bezoek. Voor je de dam oprijdt, wordt je auto of camper aan een grondige inspectie onderworpen. Houd dus rekening met enig oponthoud.

Hoover dam Hoover dam

3. Lake Mead National Recreation Area

Volg op de terugweg van de Hoover Dam naar Las Vegas de Lakeshore Drive. Dit is een route langs Lake Mead, een stuwmeer dat ontstond na de aanleg van de Hoover Dam. Onderweg kom je langs prachtige uitzichtpunten en stranden. Bij de Las Vegas Boat Harbor, ook op de route, kun je rondvaarten boeken en bootjes huren. Heb je de tijd, maak er dan een leuke roadtrip van. De Lakeshore Drive sluit namelijk aan op de Northshore Road, die je door rode rotslandschappen en de Mojave-woestijn leidt. Aan het einde van de weg ligt Overton, waar het Lost City Museum een bezoek waard is. Hier zie je oude woningen en erfgoed van de Voorouderlijke Pueblo-indianen.

De weg langs Lake Mead, nabij Las Veags Nevada

4. Red Rock Canyon National Conservation Area

Binnen een half uur verruil je de Strip voor de Red Rock Canyon; een mooi dal met rode rotsen en hoge kliffen. Volg de twintig kilometer lange toeristische route (de Scenic Loop Drive). De canyon is ook uitstekend wandelend of per mountainbike te verkennen. Reserveer een paar uur voor de Scenic Drive en een aantal korte wandelingen.

De weg door de Red Rock Canyon Het landschap van de Red Rock Canyon

Misschien vind je dit ook interessant

Ga je binnenkort op reis? Doe je voordeel met tips van reizigers!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan