Vijf gratis attracties in Las Vegas

door Lisa Huis in 't Veld wo 18 dec. 2019 8:00 bijgewerkt op do 19 dec. 2019 8:00

Las Vegas barst van de bezienswaardigheden. Eenmaal gearriveerd in de City of Lights zul je merken dat je voor sommige attracties moet betalen, zoals het uitzichtplatform in de Stratosphere Tower, de High Roller (het hoogste reuzenrad ter wereld) en de achtbanen in New York, New York. Maar wij snappen als geen ander dat er dagjes moeten zijn waarop je even de hand op de knip wilt én daarom verzamelden wij vijf gratis attracties in Las Vegas.

1. De fonteinshow van het Bellagio

Voor het Bellagio Hotel (bekend van de film Ocean's Eleven) is een bassin aangelegd waarin fonteinen dansen op muziek en veranderen van kleur. Onder meer Frank Sinatra, Michael Jackson en Tiësto hoorden hun meesterwerken terug hier aan de Strip. 's Avonds tussen 20:00 uur en 0:00 uur start er elk kwartier een show. Overdag zijn de starttijden anders: van maandag tot en met vrijdag zie je de fonteinshows tussen 15:00 uur en 20:00 uur, op zaterdag begint de waterpret al om 12:00 uur en op zondag al om 11:00 uur. Je kunt het dus bijna niet missen!

Neem na de fonteinshow een kijkje in de lobby van het luxe hotel en vergaap je aan alle pracht en praal. In de Bellagio Conservatory & Botanical Gardens waan je je even midden in de natuur.

Bellagio Hotel Las Vegas, fonteinshow

2. Lichtshow, DJ's en straatartiesten in Fremont Street

Fremont Street is het oude centrum van Las Vegas. Dat betekent niet dat het vergane glorie is, integendeel! Deze straat bruist als nooit tevoren en is 's avonds het toneel van straatartiesten, DJ's en een prachtige videoshow. De show wordt getoond op het dak van de overdekte straat, dat uit een tientallen meters lang LED-videoscherm bestaat. Nog een pluspunt: de casino's, restaurants en bars liggen vlak bij elkaar.

Fremont Street Las Vegas Fremont Street

3. De vulkaanuitbarsting van het Mirage

Het grote Mirage-hotel wordt omgeven door tropische bomen, planten en watervallen. Wat niemand weet, is dat er een vulkaan onder schuilgaat! Deze barst op gezette tijden uit, en jij kunt er getuige van zijn. Van zondag tot en met donderdag is de vulkaanuitbarsting bij het Mirage te zien om 20:00 uur en om 21:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is er een extra uitbarsting om 22:00 uur.

Mirage Hotel Las Vegas Mirage Las Vegas

4. Bezoek Venetië, Parijs en New York op één avond

Wandel langs de smalle kanalen van Venetië in The Venetian, poseer voor de Eiffeltoren voor Hotel Paris en ga op de foto met het Vrijheidsbeeld bij Hotel New York, New York. Het kost je ongeveer een uur om langs de drie hotels te lopen. Als je dat te lang of te warm vindt, kun je ervoor kiezen om voor een paar dollar met de Deuce-bus over de strip te reizen. Je koopt een kaartje waarmee je de hele dag in- en uit kunt stappen.

Venetian Hotel Las Vegas Paris Paris Las Vegas

5. Circusoptredens in Circus Circus

Circus Circus is hét familiehotel van Las Vegas. In de piste worden korte acrobatische shows weggegeven. Circus Circus is 's werelds grootste permanente circus. Je kunt er gratis getuige van zijn! De shows starten dagelijks om 11:00 uur, het precieze programma kun je opvragen aan de receptie in het hotel.

Circus Circus Hotel Las Vegas, fonteinshow

Meer over Las Vegas

Valley of Fire State Park Nevada Lake Mead

Evenementen en Infodagen

Infodag 18 februari 2023

Info & aanmelden


Infodag 4 maart 2023

Info & aanmelden


Reizigersbeurs zondag 19 maart 2023

Info & aanmelden


Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan