Los Angeles, onze laatste bestemmig

Door Clock on tour 2019 - 06-08-2019 10:08

Woensdag 31-07-2019

Omdat L.A. heel groot is en we vanaf Malibu overal vrij ver vanaf zitten (minimaal 35km) besluiten we een auto te huren. Dit kan in Santa Monica, het volgende plaatsje voor L.A. op 22km van de camping. Met de Uber heen, en de auto terug. We gaan vandaag naar Hollywood en Beverly Hills. We wilden naar de letters Hollywood in de bergen, maar dit kan niet meer met de auto. Dit kon 20 jaar geleden nog wel, nu alleen via een vaag bergpad waar verder bijna niemand loopt. Als we iemand tegenkomen en horen dat het nog zeker 40 minuten lopen is steil omhoog in de hitte laten we het voor wat het is. De Rodeodrive in Beverly Hills bezocht, spectaculaire arrestatie gezien en te dure winkels bekeken.

Donderdag 1-8-2019

Vandaag hebben we de Universal Studio’s bezocht. Met de huurauto is het nog 50km vanaf de camping, en L.A. is heel druk. Je rijdt de hele dag in de file op 6 baans wegen, ik vind het geen mooie stad. Omdat het zo groot is heb je niet het gevoel in één stad te zijn. De studio’s zijn heel druk, en het is een warme dag vandaag. Overal staan lange rijen voor attracties. Na het park nog een boodschapje gedaan en rond 18:00 terug op de camping.

Vrijdag 2-8-2019

De laatste hele dag in Amerika. In de ochtend naar Venice Beach, het is er voor 10:00 nog niet druk, gezellige buurt met een prachtig strand. Hierna naar Santa Monica om nog wat in het winkelcentrum te kijken, dit is wel een heel mooie wijk/stadsdeel van L.A. In de middag de huurauto inleveren, we gaan eerst de camper ophalen. Vanwege de drukte doe je een uur over 20km, en een uur weer terug. Jammer van de tijd, maar er is geen andere mogelijkheid. Terug op de camping is Anneke’s collega met familie er inmiddels ook. We hebben 3 weken lang net achter elkaar aan ongeveer dezelfde route gedaan. Heel leuk om elkaar dan op de laatste camping nog even te ontmoeten. We hebben allebei een heel mooie reis gehad. Nu nog even de camper opruimen, koffers weer inpakken voor de dag van morgen.

Zaterdag 2-8-2019

We leveren vandaag de camper weer in, en vliegen vanavond om 19:00 terug naar Nederland. We zijn om 09:30 bij El Monte in het noorden van L.A. Dan heb je 70km gereden en ben je nog in dezelfde stad! De controle ging vlot, alles in orde bevonden. Opruimen, laatste spullen weggooien, nog bruikbare spullen geschonken aan een familie die net aan hun campervakantie beginnen.

Rond 12:30 zijn we met de shuttlebus op het vliegveld. Veel te vroeg, maar wat moet je met de bagage en de toch forse handbagage op de laatste middag. Het vliegveld is groot, dus we vermaken ons er wel even. De vlucht vertrekt op tijd gelukkig.

Dit was het verhaal, we hebben het ontzettend naar de zin gehad. Veel gezien en beleefd en we hebben de foto’s nog. Bedankt voor de belangstelling, en laat vooral even een reactie achter.

Groeten van Erik, Anneke, Niels en Elise Klok

Reacties

ted verwer 06-08-2019 17:54 {{button-59406}}

Ik heb alles verstaan. Ook mooie photo's . Glad you had a good time. Groetjes van Theo.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan