Voorbereiding, en het lange wachten

Door Clock on tour 2019 - 07-07-2019 22:08

September 2018, net na de zomervakantie zijn we begonnen met de plannen voor een reis door Amerika. We hadden het al er wel al vaker over gehad samen, maar nooit echt mee verder gegaan. Niels gaf aan dat hij volgend jaar niet meer met ons mee wilde, dat was wel het moment dat we tegen elkaar zeiden, volgend jaar gaan we!  Na wat rondvragen en een tip van een collega van Anneke kwamen we bij Tioga Tours in Zwolle terrecht. Eerst een bezoek tijdens een informatiedag, dat voelde meteen goed. Daar werd al heel snel duidelijk dat we bij een vroege boeking veel voordeel hadden. We zijn voor 1 oktober 2018 geslaagd om de data vast te leggen en de reis in feite te boeken. Dan duurt het nog heel lang voor je uiteindelijk op vakantie gaat.

Een reis per camper hebben we gekozen, dus kamperen in de V.S. Toch heel anders dan we 'thuis' gewend zijn, we kamperen altijd maar boeken nooit iets vantevoren. Meestal bedenken we een paar weken voordat we vakantie krijgen waar we ongeveer naartoe willen. Het lukt altijd om een plekje te vinden, vaak ook nog hele mooie plaatsen waar anderen een half jaar vantevoren geboekt hebben. Dat is nu wel anders, er werd ons geadviseerd alle overnachtingen vast te leggen. Op de toeristische plaatsen, de Nationale Parken kun je 6 maanden voor aankomst boeken. Dit moet ook echte exact 6 maanden vantevoren, anders heb je gewoon pech. Allemaal gelukt gelukkig.

Het was nog een hele klus hoor, eerst bedenken wat we willen zien, bekijken of dit ook te doen is qua afstanden etc. Dan campings erbij zoeken. De site van Tioga is geweldig, zo veel goede info en de reisverslagen van andere reizigers om ideeen op te doen. Nu dit allemaal geregeld is geeft het ook wel rust, we zijn er klaar voor.

 

Reacties

Esther 07-07-2019 22:59 {{button-58119}}

Het aftellen is nu echt begonnen! Wij wensen jullie heel veel plezier en gaan ons nu vast verheugen op jullie mooie foto's en reisverslagen! Enjoy!😘

Angela 08-07-2019 19:08 {{button-58141}}

Wat leuk! Bij ons is het ongeveer hetzelfde gegaan. Wij zullen nagenoeg dezelfde reis maken, maar dan met de auto. Wanneer gaan jullie weg? Een fijne reis!!

Gerald van Driel 24-07-2019 21:43 {{button-58728}}

Wie zou nu die collega zijn? Mooie reis toch?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan