San Francisco

Door Clock on tour 2019 - 30-07-2019 00:26

Vrijdag t/m zondag 26 t/m 28-07-2019 in San Francisco.

Vandaag van Yosemite naar San Francisco gereden. Mooie rit van 300km. Onderweg fruit gekocht langs de weg, en in de stad aangekomen is het veel koeler dan we tot nu toe gewend waren. Het is hier altijd zo wisten we, maar de praktijk is toch even wennen. Treasure Island RV park is één grote parkeerplaats, allemaal asfalt met veel vaste bewoning. Sanitair is goed, de bewoners zien er wat triest uit. Ze hebben er volgens ons niet voor gekozen hier te wonen?

Wij hebben deze “camping” gekozen vanwege de ligging vlakbij de B.A.R.T. metro. Geen WIFI, dus dat maar lenen bij Jack in the Box aan de overkant van de weg.

Op Zaterdag gaan we naar de stad, met de Uber. Via de Wifi van de buren de vorige avond een taxi gereserveerd. Hij is er keurig om 09:00, en zet ons binnen 20 minuten midden in de stad af. Met San Francisco de Luxe een bustour door de stad gedaan, ook de Golden Gate brug overgestoken. KOUD!!! bovenop de bus, allemaal mist de brug is haast niet te zien. De tour duurt ruim 2 uur, en brengt ons weer midden in de stad terug. Taartje eten bij the Cheese Cake Factory. Lijkt een normaal stukje, maar zo machtig dat we hem geen van allen op kunnen. Na het avondeten met de B.A.R.T. terug naar de camping.

Zondag vroeg op, want we gaan met de boot naar Alcatraz. Om 08:00 is de Uber er en zet ons voor de terminal af. Te vroeg want het verkeer viel reuze mee, maar er is genoeg te zien. Op het eiland eerst een preek van een park ranger, en dan de audio tour door de gevangenis. Er is vandaag ook een boef die hier vroeger vast gezeten heeft.. Hij heeft heel wat gevangenissen gezien in 50 jaar tijd. Zat hier als 23 jarige een paar jaar, leerde er salarisstroken vervalsen en kwam zo nog veel vaker vast te zitten. Leuke vent! Na Alcatraz gaan we naar Angel Island met de boot. Dit “moest wel” omdat we op zondag naar Alcatraz wilden en anders geen kaartjes meer konden krijgen. Blijkt dat velen met ons dit om deze manier hebben geboekt, want bijna niemand op de boot gaat vrijwillig naar Angel Island. We hebben ook nog een gratis tramtochtje te goed van een uur…  Leuk, best een mooi eiland waar verder niemand woont maar we snappen niet zo goed wat hier zo bijzonder aan is. Er zijn ook wel dagjesmensen op het strand, die zijn er wel vrijwillig… Terug in de stad weer met de hop on-hop off bus mee voor een veel te lange rit naar wat we nog wilden zien. De Painted Ladies, een rij huisjes die vaak in televisieseries zoals Full House te zien was. Om 20:00 weer op de camping terug en best wel moe.

Reacties

Esther 30-07-2019 09:44 {{button-59051}}

Hey Clockies, wat doen en zien jullie een hoop zeg! Unbelievable.... dat wordt straks nog een aantal dagen alles laten bezinken en uitrusten!
Mooie foto's ook!
Fijne dag maar weer!😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan