Op weg naar Page

Door Clock on tour 2019 - 17-07-2019 23:49

Maandag 15-07-2019

Een mooie rit van de Grand Canyon naar Page. We starten rond 09:00, en rijden aan de noordkant het park uit. Veel beter asfalt, en nog enkele mooie blikken op de Canyon. Dichtbij Page gaan we eerst naar Horse Shoe Bend waar we een hete wandeling naar het uitzichtpunt moeten maken. Het is er druk en de warmte maakt het er niet makkelijker op. Nadat we hier klaar zijn eerst even boodschappen doen in een lekker koele Wallmart. Hier is ook goede Wifi, dus we kunnen allemaal weer de contacten bijwerken na 2 dagen offline te zijn geweest.

Om 16:00 moeten we bij de Antilope Canyon tour inchecken. Het is in Page, ver van de camping waar we moeten zijn dus gaan we met de camper. Overal is parkeerruimte voldoende, en alle plaatsen zijn berekend op grote formaten voertuigen. We ontmoeten een stel Nederlanders waarmee we ook in het vliegtuig zaten. Zo’n groot land en nog kom je “bekenden” tegen. Ook via Tioga geboekt, dus dat schept een band. In open 4x4 auto’s worden we naar de Canyon gereden, een heel deel onverhard dus zijn we lekker gezandstraald nu. De Canyon is adembenemend mooi, water heeft de zachte steen gevormd. Je kunt je niet voorstellen dat er in het regenseizoen enorme hoeveelheden water door deze mooie grot denderen. De bewijzen hangen boven ons, boomstammen zitten klem tussen de rotsen. De gids is een ster in foto’s maken, en kent alle trucjes van welk merk telefoon ook. Elise zorgt regelmatig dat hij het met onze toestellen voordoet, dan hebben we direct de mooiste plaatjes.

Na de Canyon rijden we naar Wahweap Campground, in het nationale park vlakbij Lake Powell.          s’ Avonds hebben we vlak voor zonsondergang nog snel een duik in het meer genomen, prachtig uitzicht. Douchen in de camper gaat verbazingwekkend goed, alles is op gebruik van de mogelijkheden afgestemd. De campings zijn ook niet ingericht met wasgelegenheden zoals in Europa, er is een enkel toilet, en douches waar je minimaal $2,00 voor moet afrekenen. Iedereen heeft zijn eigen voorzieningen bij zich hier.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan