Lange rit en Yosemite park

Door Clock on tour 2019 - 30-07-2019 00:23

Dinsdag 23-07-2019

De rit waar we allen niet zo veel zin in hebben. We mogen met de camper niet door Death Valley ivm de hitte. Dit zou wel de kortste route zijn, maar helaas. Vanuit Zion rijden we naar Las Vegas, gaan bij Starbuck aan voor koffie en rijden via Beatty naar Lee Vinning. Hier hebben we de overnachting geboekt. Het valt ons achteraf mee, ook omdat we een uur tijdswinst hebben tussen Utah en Nevada. We zijn om 15:30 op de camping. Het is geen mooi plaatsje, grenzend aan Mono Lake. Maar we zitten wel direct aan de Tioga Pass.

Woensdag 24-07-2019

s’ Morgens even wat huishouden gedaan, schone bedden etc. We beginnen aan de Tioga Pass, en zijn al snel in Yosemite National Park. Toch nog 93km naar de camping allemaal in het park. Onderweg verschillende keren gestopt op mooie uitkijkplaatsen. Hoog in de bergen is het heerlijk koel, s’ middags in de vallei is het weer heel warm. Upper Pines campsite is een echte camping met meer tenten dan campers. Dat hebben we tot op heden niet gehad, we stonden steeds op RV sites, dus tussen alleen andere campers. Hier is het anders, alle gasten stoken in de avond een groot vuur, overal rook. Omdat er beren lopen in het park moeten alle etenswaar en alles wat een geurtje heeft in een bearproof locker. Het mag ook in de camper blijven als je het goed wegstopt. We doen toch alle niet koelkast spullen maar in de locker voor de zekerheid. Raar idee dat er in de nacht beren rondlopen. Maar de gasten in de tentjes doen het ook, dan hebben wij hoog in de camper toch een betere positie..

Donderdag 25-07-2019

Yosemite park bekeken. Het is heel druk in het park, alle shuttlebussen zitten vol. We gaan eerst een stukje lopen, en nemen dan de bus. Deze heeft wel plaats. We gaan naar Yosemite falls, wandelen daar een stuk en maken mooie foto’s. Stukje terug, weer een bomvolle bus. In de vallei rondgelopen, winkel opgezocht voor brood en eerst maar naar de camping terug. In de middag zijn we naar Happy Isles gelopen, dat is niet ver van de camping. Snel wat foto’s genomen want het begint enorm te waaien. Net terug op de camping hebben we een pittige regenbui met hagel gehad. Van 16:00 tot 17:30 heeft het geregend en alles staat blank. De tent kampeerders zijn of gevlucht of zitten in hun auto’s. Buiten zitten is onmogelijk geworden, alles staat blank. Voordeel, vanavond geen kampvuren!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan