On the Island

Door Jan en Dorret - 08-07-2019 23:49

Hi allemaal,

Wij zijn inmiddels alweer 3 hele dagen op Vancouver Island! Onze eerste campground, the Greenpoint, leek wel een spookachtig sprookjesbos, zo waanzinnig mooi en onwerkelijk, vandaar liepen we langs een bospad zo het strand van de pacific op. En werkelijk iedereen surft hier. Vaders en moeders, met vaak kinderen die nauwelijks een jaar of 3 zijn, mensen van onze leeftijd, geweldig om te zien.

We blijven deze eerste dagen in Tofino, een hele relaxte stad met veel gezellige tentjes en leuke mensen. Zelf noemen ze het - the lay-back emotions- en dat klopte helemaal. We hebben lekker meegedaan. Van een van de jonge mensen die we ontmoeten, krijgen we het adres voor een goede Whale watching tour. De Ocean outfitters. Iedereen die dit verhaal leest kent inmiddels wel mijn hoogtevrees, zo heeft Jan het, door een behoorlijk nare water ervaring in zijn jeugd, niet zoveel op met de oceaan en mijn wens om walvissen te zien is dan ook echt de mijne. Dus ga ik alleen. Ik had al gelezen dat je het allerbeste kon gaan op een snelle zodiac boot, en de Ocean outfitters krijgen ook op Tripadvisor goede reviews. Eenmaal daar aangekomn, voelde het ook hel goed. Het was nog even spannend of het door zou gaan, want na mijn boeking, moest er nog minimaal 1 persoon boeken. We zouden de volgnde dag om 12.00 uur vertrekken. Ja hoor, opnieuw had ik geluk het ging door! 

We waren met 7 personen, kregen allemaal een dik waterpak aan, met ingebouwd reddingsvest en een soort van GPS, zodat, mocht je overboord gaan, je altijd, waarschijnlijk, misschien gevonden zou worden :) Jan zei ook nog even voor de grap dat hij ook wel een paar filmpjes had gezien...hahaha! Mijn levenslange wens om ooit een walvis te zien, had toch echt de voorrang. HET WAS GEWELDIG. Onze kapitein heette Marten, en was een erg aardige jongeman, die veel wist te vertellen over walvissen. Zijn enthousiasme was groot en aanstekelijk. Samen zoeken naar het spuitende water, dan weer links dan weer rechts, al met al was het alweer een supergoede dag, we hebben zoals hun zeggen, wel 10 hump back whales gezien, eentje was wel 14 mtr. lang, ongeveer 3 keer een grijze walvis en een killer whale Orka ! Voor mij is de walvis echt het meest mooie dier, dus jullie begrijpen dat het kippevel over mijn lijf puur door emoties kwamen! Gelukkig waren er meer mensen aan boord net zo enthousiast.

Vandaag zijn we in Victoria gearriveerd. Morgen gaan we met de hop on-hop of de stad verkennen, het is dan dinsdag. Woensdag gaan we laat in de middag met de ferry terug naar Vancouver. Donderdag dus Vancouver bezoeken en vrijdag moeten we “de hut” weer inleveren!

Terug thuis zal ik nog wel even een afsluitend stukje schrijven over deze laatste 3 dagen, maar stiekum hoop ik dat er vrijdag morgen bij Canadream, onze hut-verhuurder, een bordje staat, zo’n bordje als bij de Efteling...vanaf hier 45 minuten wachttijd....ik denk dat we zo weer achteraan zouden sluiten!

Kus,

 

Jan en Dorret

 

 

Reacties

Saskia 08-07-2019 23:55 {{button-58146}}

Heerlijk!!

Ruth 08-07-2019 23:59 {{button-58147}}

Fantastisch!!! weer een wens die in vervulling is gegaan lieve Dorret!
Geniet en beleef volop de laatste dagen samen met Jan dit geweldige grote avontuur.
Alvast een goede terugvlucht en reis naar Nederland.
Veel liefs van ons uit Gouda

JessPH 09-07-2019 07:22 {{button-58149}}

Zo avonturiers,

Hoewel ik geen hele erge watervrees heb, vind ik het megastoer van je Dorret. Om in zo'n 'ieniemiene opblaasboot' je tussen 14 meter lange oceaanreuzen te begeven. Laat staan om een 'free willy' te treffen. Het zijn inderdaad prachtige beesten om te bewonderen vanaf een veilige afstand 😉).

Even een heel gek idee hoor: misschien kunnen jullie de reis verlengen door de hut gewoon niet in te leveren. Dan doen jullie een 'camper-jacking' en gaan jullie ervandoor. Op jullie route worden jullie uiteindelijk begeleid door politie en misschien wel mounties en wordt het vast op tv uitgezonden. Dan kan iedereen meegenieten van jullie bijzondere reis en al het geluk dat jullie hebben waarmee jullie van alles te zien krijgen. Jullie zitten in zo'n bijzondere geluksflow dat jullie het bijna verplicht zijn om te doen.

Nou denk er maar over na en blijf vooral bloggen. Dat doe je namelijk hartstikke leuk!

Groetjes,
Jess

Mark, Renske & Jesse 09-07-2019 21:27 {{button-58166}}

Wat een avonturen worden hier beleefd! Beren, Walvissen, rijden langs afgronden en op grote hoogtes, in zo'n stoere camper...Dit zijn heel wat dingen die je maar lekker van je bucketlist kan afstrepen! Gaaf zeg!

En wat een heerlijke verhalen om te lezen. Maar vooral fijn om te lezen dat jullie het zo goed hebben.

Geniet nog van al het moois!

Liefs,

Mark, Renske & Jesse

Karin 10-07-2019 12:51 {{button-58181}}

Wat geweldig om te lezen! De tijd is omgevlogen!! ♡
Geniet de laatste dagen nog even extra voordat jullie weer in Holland aankomen!

Liefs en dikke kus van ons allemaal!

Mark 10-07-2019 15:51 {{button-58182}}

Mooie verhalen zeg! Gaaf hoor!
Canada staat hier ook op de Bucket list

Maarre Dorret, wat vind je nou de mooiste (wal)vis?

;)

Justin & Eline 10-07-2019 22:50 {{button-58198}}

Wat gaaf zeg!
De tijd vliegt voorbij, wij hebben het idee dat jullie net weg zijn haha. Geniet nog van alle mooie dingen! Het klinkt als een hele mooie en gave reis!

Liefs,
Justin & Eline
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan