Een paar dagen geleden!

Door Jan en Dorret - 02-07-2019 00:29

Hi allemaal,

Zeker een paar dagen geleden. Als ik het goed heb was het in het plaatsje Golden, waar we voor het laatst wifi hadden. 

Dat is bij ons toch niet voor te stellen, ik als digibeet, weet niet eens of er nog wel een plek ergens in Nederland is, waar je geen wifi hebt. Wij dus even lekker niet en op zich is dat heel ontspannend, niet even op je telefoon kijken, de IPad’s liggen in de la (soms ook niet om even een spelletje te doen) en we lezen ‘s avonds of doen een spelletje Yathzee. :)

Er is veel gebeurd en gezien de laatste dagen, we zijn inmiddels weer 530 km verder gereden.  We hebben overnacht in  Radium Hot Springs, Banff, bij Lake Louise, en op dit moment, gaan we nog een nachtje slapen in Jasper waar we net 3 dagen zijn geweest. 

Eerst maar even over de camper, die kennen we inmiddels wel. Hij rijdt lekker voor zo’n groot beest en ik moet zeggen dat ik steeds meer wen aan de hoogtes. Het leven in toch zo’n kleine ruimte, Hahaha, :) oké, sorry, maar ik bedoel dat meer in verhouding tot ons huis, bevalt ons ook en we doen het goed saampies. De hele techniek, van citywater, fresh water, de black en de grey tank, we kunnen het !! En iedere avond opnieuw zeggen we tegen een uur of 10, helemaal doodmoe, zullen we maar lekker gaan slapen en vallen als een blok in slaap

We kunnen soms buiten eten, lekker bij de fire ring en andere keren zitten we met een dekbed over onze benen, kruikje erbij, omdat het echt steen en steen koud is. Of het nu regent of dat de zon schijnt het maakt ons niet uit. Iedere dag brengt zoveel indrukken en zoveel verbazing, over dit land, over “wild life” en over de vriendelijke relaxte Canadezen!

Wild life, wauw, nooit verwacht dat dat zoveel indruk op mij, op ons zou maken. Her en der treffen we onderweg andere mensen waar je mee in gesprek komt en velen hebben nog niets gezien. Wij zijn echt de lucky one’s. We hebben zelfs met een ranger gesproken die nog nooit een beer had gezien.

Het begon met een beer die de weg overstak, die al bijna was verdwenen toen wij de tunnel uitreden. Toen reden we gisteren weg uit Banff National Park en ja hoor na een paar kilometer rijden, liep hij daar op ongeveer 5 meter van de weg, een echt hele grote zwarte beer. Wat een impossant gezicht. We hebben hem wel ongeveer 10 minuten kunnen bekijken en volgen vanuit de auto, en echt iedereen stopt en fotografeert. We zeiden al tegen elkaar dat we wel heel erg veel geluk hadden, dit was toch al onze tweede beer. Na een tijdje verdween de beer in het bos en reden we weer verder. 

Op een gegeven moment kwamen we vanuit de Canadian Highway 93, de Icefields Parkway oprijden, richting Jasper. We reden langs grote imposante watervallen, oude gletschers, een waanzinnig landschap. Bij een van de gletschers die gevoed wordt uit de Athabasca rivier, hebben we het geluk dat er een kudde berg geiten de weg oversteken, ook die kunnen we weer van het lijstje afvinken.

Tegen de middag gestopt om te lunchen, heerlijk jongens zo’n camper. Alhoewel het eten wel iets beter is dan in Amerika, zijn het toch de hamburgers en friet die overal de boventoon voeren. Inmiddels hebben we wel de juiste supermarkt gevonden die ook lekkere verse groente en fruit verkoopt. Dus tegen de middag zoeken we meestal een mooie plek om te stoppen en maken dan een lekkere lunch met gezonde boterhammen en een salade, wat wil een mens nog meer.

Dan rijden we weer verder, op weg naar Jasper waar we weer een camping hebben. En ja hoor, we zien een rangers-auto met zwaailicht staan, en nog twee auto’s, die eigenlijk ook weer meteen verder rijden. De ranger komt uit haar auto naar ons toe en wijst ons de beer en die iets verder in het gras loopt. Ze vraagt ons om in de auto te blijven omdat het om een moeder beer gaat met 3 jongen!! En we zien ze, wauw. We mogen achter haar aan blijven rijden, als we beloven in de auto te blijven. Echt hoe mooi om te zien. Moeders loopt een beetje te eten, kauwt op een bloem en de 3 jongen huppelen en rennen een beetje om haar heen. We hebben zulke mooie foto’s en filmpjes kunnen maken, echt onvoorstelbaar. 

Door alle indrukken over de wilde dieren zou ik bijna vergeten dat we natuurlijk inmiddels Lake Louise en Lake Moraine hebben bewonderd. Jammer genoeg was het een beetje druilerig, maar wij zijn nog steeds blij met de foto’s. Echt, misschien verveel ik jullie langzamerhand met mijn bewondering voor dit land. Maar als ik jonger was........

Wij gaan morgen onderweg naar Clearwater, daar hebben we wel weer wifi en ga ik dit verhaal posten. Wij gaan hier naar bed. Het is 22.30 uur, bij jullie ongeveer 7.30! Welterusten en liefs van ons. Kus

 

 

 

 

 

 

Reacties

Fred 02-07-2019 05:45 {{button-58034}}

Weer een gaaf verhaal Dorret en Jan.
Wat een belevenis.
Moet me inhouden om naar de site te gaan.
Geinig ook dat jullie naar Jasper gaan 🤣.
Je verteld het mooi Dorret. Krijg er echt beeld bij en we zijn benieuwd naar de foto's hoor!

JessPH 02-07-2019 07:12 {{button-58035}}

Lieve wereldreizigers,
Zo zie je maar dat je krijgt wat je toekomt. Willen jullie graag een beer zien, zie je er niet 1, niet 2, niet 3, maar 6 met de kleintjes erbij. Hoe fantastisch is dat??!!!!!

Doordat je alles zo mooi beschrijft, en wij de schitterende foto's kunnen zien, voelt het echt alsof we een beetje met jullie mee op reis zijn. Deze bestemming klimt dan ook weer wat hoger op ons wensenlijstje.

Geniet van de prachtige natuur, de mensen, de camper en van elkaar. Hele goede reis nog en tot de volgende blog 😘.

Marie 02-07-2019 13:28 {{button-58041}}

En ja hoor😊Jullie blog gelezen en je neemt ons idd mee in jullie avonturen!! Het klinkt fantastisch en de foto’s die je hebt gestuurd zeggen genoeg, wat een droomtrip! Geniet met en van elkaar van al het moois wat jullie mogen aanschouwen! Dikke 😘van ons

Saskia 03-07-2019 10:46 {{button-58048}}

Heerlijk verslag weer! Ik reis zo met jullie mee, ken alles waar jullie zijn en zie het zo weer voor me! Enjoy!

Karin, Marius en de kinderen 04-07-2019 23:39 {{button-58063}}

Heerlijk om mee te lezen! ♡ ben zoooo benieuwd naar alle foto's, filmpjes en verhalen! ♡ doe voorzichtig en geniet! ♡

Liefs van ons x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan