Wat een route!

Door Jan en Dorret - 04-07-2019 22:49

Hi allemaal,

Voordat ik mijn reisverhaaltje ga schrijven, even een extra hallo voor Maxime, ons nichtje, die vanaf nu ook mee gaat lezen. Lief en leuk Maxime, ik hoop dat je het leuk gaat vinden. X

Als ik dit schrijf zijn we inmiddels in Whistler gearriveerd. Maar even eerst over de weg er naar toe. We wisten al dat we onze grootste afstand zouden rijden, 425 km gisteren. Tot nu toe hebben we niet meer dan ongeveer zo’n 180 km per dag gereden, soms zelfs veel minder. Deze weg ging ook door het hoogste punt dat we tijdens deze reis zouden maken. We gingen bijna 3250 mtr omhoog. Dus wil ik dit verhaal ook beginnn met de allergrootste complimenten aan Jan, wauw wat reed hij veilig en goed. Ik neem mijn petje af, wat zeg ik, ik maak een diepe buiging en zeg dankjewel lieverd XXX

Stel nou dat hij ziek was geworden, echt jongens, dan was onze reis gestopt, we waren lekker in Clearwater gebleven, Hahaha, ik was Jan goed gaan verzorgen, maar nooit, echt nooit van mijn leven was ik over deze route gereden. Steeds weer waren er waarschuwingen, of je moest je remmen controleren, of je mocht een bocht maar nemen met 20 km/ per uur, er waren escape-lanes voor verbrande remmen....ik ga niet meer schrijven over mijn billen, maar ik denk dat mijn sport instructeur in Gouda verbaasd zal zijn en denkt dat ik mijn oefeningen tijdens de vakantie echt heb gedaan :)

Over de route van 425 km. hebben we dan ook 8 uur gedaan, niet voor te stellen toch! Stel Maastricht-Harlingen, zeker met Jan aan het stuur gaat dat toch veel sneller! Sorry Jan ;)grapje!

Gelukkig ben ik meer en beter gewend aan de hoogtes en piep ik dus niet meer onderweg. 

Want naast deze inleiding, was de route weer adembenemend. De ah’s, oh’s en kijk daar eens, vlogen weer door onze rijdende “hut”. Dat is inmiddels ons koosnaampje voor onze RV. Als we ergens moe zijn of gewoon “naar huis” willen, zeggen we, kom, zullen we lekker naar de hut gaan!

Het geluk was alweer met ons, want opnieuw liet wildlife zich zien, weer een grizzly langs de weg en opeens een mooi nog vrij jong hert! Het blijft een wonder. En ons filmpje van mama beer met 3 babies wil iedereen graag zien.

We zijn net vanaf onze camping naar Whistler gegaan en gaan hier de omgeving verkennen.

Morgen gaan we met de Ferry naar Vancouver Island, weer een dag vol spannende momenten. Natuurlijk mag Jan de “hut” op de Ferry rijden, hahaha, ik heb daar een filmpje over gezien, ik ben benieuwd!

Hopelijk blijft het geluk met ons en gaan we Whales zien onderweg, mijn grote droom, dacht ik! Iedere beer die we tot nu toe hebben gezien, ontroerd me en geeft me kippevel, de walvissen staan al heel lang bovenaan mijn wensenlijstje, dus duim maar voor me!,

 

Liefs van ons en kus,

Jan en Dorret

 

 

 

Reacties

Karin 04-07-2019 23:43 {{button-58064}}

Ooow wat duim ik voor jullie dat jullie de walvissen gaan zien!! ♡♡ Hier gaan we inmiddels lekker slapen, morgen weekend!!

Tot (hopelijk) snel met een nieuwe blog, mee op jullie reis! ♡

Liefs van ons ♡

Jessica 05-07-2019 07:13 {{button-58065}}

Zo geweldig dit! Leuk om met jullie ‘mee te reizen’! Laat dan nu die walvissen al komen: je hebt het er al zo lang over, Dorret!

Enjoy daar en pas op elkaar,

Sander en Jess

Maxime 05-07-2019 23:27 {{button-58080}}

Ohh wat leuk Jan en Dorret!
Geniet er nog maar lekker van :), echt leuk dat we zo mee kunnen kijken naar de mooie foto’s en filmpjes!

Liefs,

Maxime

Justin & Eline 06-07-2019 12:55 {{button-58087}}

Helaas komen de emails in onze spambox binnen waardoor wij geen melding krijgen van een nieuwe blog.

Goed om te lezen dat jullie zo genieten! Heerlijk. Canada staat hoog op onze wensenlijst en wij zijn stiekem een beetje jaloers. Doe voorzichtig en geniet van al het moois!

Liefs,
Justin & Eline

JessPH 06-07-2019 20:33 {{button-58101}}

🤞 we duimen hier volop met ons allen dat jullie weer wat mooie dingen van jullie wensenlijst kunnen afstrepen. Ik geloof trouwens niet dat er meer mensen zijn die zoveel beren hebben gezien tijdens 1 reis. Echt niet normaal!

Herl veel succes met de verdere reis en ook weer veel plezier. Laat Jan maar lekker scheuren met de hut Dorret, dan is hij lekker in zijn element.

Veel liefs van ons

Marie 07-07-2019 10:14 {{button-58110}}

Heel leuk om weer meegenomen te worden in jullie avonturen! En het kan bijna niet anders dat de walvissen zich ook aan jullie laten zien! Ik duim👍🏻👍🏻👍🏻Dikke💋van ons

Sander & Anna 07-07-2019 13:50 {{button-58114}}

Hoi Dorret en pa!

Wat een mooie verhalen en prachtige foto's! Erg indrukwekkend om te zien!

Ook wij gaan graag ooit eens die kant op en houden ons aanbevolen voor alle tips waar jullie mee terug komen.

Geniet van deze reis en van elkaar!

Liefs,

Sander & Anna

P.s super cool bears!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan