Dag 14 - Blue River - Clearwater

Door Bauke - 17-08-2017 06:53

Goedendag, daar zijn we weer.

Vandaag een korte rit, Blue River ligt vlak bij Clearwater. Dus kunnen we rustig starten en hebben nog voldoende tijd om Wells Gray park te bekijken. Dit park staat bekend om zijn watervallen. En deze gaan we ook bekijken.

Na een korte oriëntatie in het informatiecenter van Wells Gray park, gaan we op pad naar onze eerste waterval, de Spahats Falls. Deze zijn inderdaad er mooi. Vervolgens gaan we naar ongeveer het eind van de weg door Wells Gray park. Hier is Bailey's Chute. een chute is een stroomversnelling. In de nazomer en herfst passeren de zalmen hier op weg naar hier voortplantingsgebied. We hebben gehoord dat de eerste zalmen hier al gesignaleerd zijn. En ja, in de 20 minuten dat we hier staan te kijken zien we 3 zalmen die proberen de stroomversnelling te trotseren.

Het is dus nog niet druk, maar de eerste zalmen zijn er inderdaad.

Hierna gaan we naar de grootste en zeker de mooiste waterval van Wells Gray park, de Helmcken Falls. De waterval eindigt hier in een prachtig uitgesleten kom.

Vervolgens gaan we naar onze campeerplaats, niet buiten het park. Hier hebben we een idyllisch plek aan de beek. We slapen in de slide-out bijna boven de beek. Wat een rustgevend geluid, zo'n beek, naj ja kan ook te luid zijn.

Het is ook nooit goed, dan weer een trein, dan weer een beek, stilte 's-nachts is ver te zoeken....sad

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan