Dag 11 - Jasper

Door Bauke - 13-08-2017 05:21

Hallo allemaal, vandaag reizen we niet. We blijven vandaag en ook morgen in Jasper.

Na wat uitslapen en rustig ontbijten gaan we Jasper verkennen. Jasper is bergdorpje. Niet zo toeristisch als Banff, maar je ziet aan alles dat de belangrijkste inkomsten hier de toeristen zijn. De nadruk ligt echter wel op de wintersport.

Omdat we zelf het wild niet echt kunnen vinden, besluiten we een Wildlife ttoer te boeken. Deze vertrekt om 17:30, dus eten we eerst wat in Jasper en stappen dan in de bus. De toer valt eigenlijk best wel tegen, de bus rijdt de highway af, waarbij we ondertussen wild proberen te spotten. Als eerste zien we wat bergschapen, vrouwtjes met hun jongen op een rotspartij langs een parkeerplaats.

Op de terugweg zin we deze schapen weer, maar dan lopen ze deels op de weg, wat direct een kleine file veroorzaakt. Even verder zijn er nog Elken te zien. Dit is een hert die bij ons Wapiti (witte achterkant) heet. Inderdaad dit beest heeft een witte kont. We zien een aantal vrouwtje met hun jongen. Best een aardige gezicht. 

Verder doet ons begeleidster haar best om nog een beer of mannelijke Elk te vinden. Echter de hoge temperaturen van de laatste dagen (30+) drijven de dieren diep het (koelere) bos in en zijn dus voor ons onzichtbaar.

Op advies van onze begeleidster gaan we zelf ook nog een poging wagen om beren te spotten op een wat afgelegen bergweg, helaas, geen beer gezien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan