Dag 9 - Banff-Lake Louise

Door Bauke - 10-08-2017 06:03

Hallo, vandaag reizen we van Banff naar Lake Louise. We gaan via de Bow Valley Parkway. Volgens de beschrijvingen moet je hier wild kunnen zien, zomaar langs de kant van de weg. Nou mooi niet hoor. Alleen maar bomen en een verdwaalde raaf. Onze teller van wild-spotten staat inmiddels op 2 x Bald-Eagle in Lake Logan en wat eekhoorntjes en marmotten op diverse plaatsen onderweg. Nog niet wat we ervan verwachten sad Wel een mooie route overigens.

Hierna gaan we door naar de Takakkaw Falls, via Yoho Parkway. Hier komen we een paar gemene haarspeldbochten tegen. Heen kunnen we deze nog wel met 1 x steken nemen, terug moeten we echter zigzaggen, dwz een stukje achteruit tussen 2 bochten. Sommigen in het reisgezelschap hebben hierover hun bedenkingen. Maar ja, als je naar boven bent gegaan moet je ook weer naar beneden, en er gaan ook veel gotere  campers en bussen naar boven, dus geen zorgen, alles komt goed...

De waterval en de omgeving zijn best wel indrukwekkend, foto's komen binnenkort.

Hierna rijden we naar de Lake Louise Gondola ( een echte stoeltjeslift.) Volgens overlevering moet je vanuit de lift de beren zo ongeveer kunnen aanraken, maar nee hoor, wij zien niets. Wel weer een prachtig uitzicht op Lake Louise en omgeving en lekker relaxen in de zon.

Tenslotte nog even naar het Lake (Louise). Dit is echt een toeristische attractie. 's-Middags is er geen parkeerplaats te krijgen, maar als wij rond 18:00 arriveren is er plek zat. 

Dan naar de camping. Hier wacht ons nog een 'prettige' verrassing. Het bord bij ingang zegt: "Please consider train noise day and night." Nu is er direct achter de camping een overweg en.in Canada moeten machinisten 1/4 mijl voor elke overgang moeten toeteren. En dit toeters zijn luid.... zeer luid.Na jah een geluk bij een ongeluk, we staan op de camping op de rij die het verste van de spoorlijn ligt. (Niet dat het veel help, maar toch )

Morgen horen jullie wel of we nog hebben geslapen...

 

Reacties

Suus 11-08-2017 21:33 {{button-47835}}

Wat een mooie belevenissen, zal wel prachtig zijn allemaal.
Jammer van zoveel rook.
Maar zoals Je zei, Bauke, er blijft genoeg over.
Hoe gaat het met Anna's nieren .
Hopelijk komt het niet meer terug.
En hebben Joost en Birgit het naar hun zin?
Wij gaan morgen tegen de avond naar Doetinchem en dan zondag vertrekken we van daar.
We horen net dat Pa Kok wer in het ziekenhuis ligt met eengalwegontsteking.
Dus hoe dat zal gaan?
Toch maar vertrekken en kijken hoe het lopt, we zijn snel genoeg weer terug.
Nou , we wensen jullie een hele fijne voortzetting.
Veel liefs
Rob en Suus.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan