Dag 10 - Lake Louise-Jasper

Door Bauke - 13-08-2017 04:16

Goedendag, weer een update.

Vandaag van Lake Louise naar Jasper, over de Icefields Parkway. Deze weg staat bekend als de meest spectaculaire panoramaroute van Noord-Amerika. Met zo'n aankondiging zijn des verwachting hoog gespannen. De weg is meer dan 200 km lang en de afwisseling is groot. Het eerste en laatste stuk liggen relatief laag en gaan door mooi bosgebied. Het middenstuk lig duidelijk hogere en hier heb je een prachtig uitzicht op bergtoppen, sneewvelden, meren en meertjes en gletsjers. Er zijn prachtig blauw-groene meren waarin de omringende bergtoppen worden weerspiegeld.

We stoppen bij Peyto Lake. Na wat zoeken vinden we een plek om de camper te parkeren, dit is meestal een uitdaging want we zijn niet alleen op pad wink. Na een korte wandeling hebben een prachtig uitzicht over het meer (foto volgt nog).

We vervolgen de weg lang meren met de meeste prachtige namen, Mistaya Lake / Cirque Lake / Chephren Lake. Bij de Saskatchewan Crossing eten we wat (Goulash/Chili soep, errrg lekker).

Daarna door naar het Columbia Icefield Discovery Center. Hier  boeken we een trip naar de Skywalk en naar de Athabasca gletsjer. De Skywalk is een halve circel die boven de canyon uitsteekt. De bodem is van glas, waardoor je zo de diepte in kijkt. Verder wordt er veel informatie gegeven over de omgeving en de dieren die daar in leven. Dus plaatjes van wild genoeg, maar in levende lijve  ho maar.sad

De tocht naar de gletsjer is een belevenis opzich. We worden eerste met een bus naar een overstap gebracht. Hier worden we in speciale bussen met grote wielen geladen die de gletsjer op kunnen (nieuw prijs van de bus 1,3 miljoen dollar / 1 miljoen Euro). Na een steile afdaling naar de rand van de gletsjer en een iets minder stijle klim, komen we boven op de gletsjer en mogen uitstappen. We kunnen nu een half uur in een afgezet gebiedje op de gletsjer lopen en foto's maken. Een unieke belevenis.

Het is inmiddels al laat geworden dus gaan we in 1 keer door naar de camping in Jasper. Onderweg pssseren we nog meren met de prachtigste namen (Sunwapta, Buck, Honeymoon, Horseshoe).

We zijn om 20:00 op de camping. Een snelle hap en dan lekker slapen.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan