Dag 6 - Revelstoke-Radium Hot Springs

Door Bauke - 08-08-2017 06:03

Hai, weer een (verlate) update uit Canada. We hebben wat gebrek aan Wifi en internet, dus komen de updates wat onregelmatig. Wij zijn vandaag voor de eerste keer deze vakantie in een National Park gweeest, Mount Revelstoke. Hier hebben we de Meadows in the Sky parkway gereden. Een weg van 26 km met 16 haarspeldbochten. Boven bij de parkeerplaats nog een shuttle naar de top genomen. Hier hebben we een rondwandeling gemaakt. Mooie alpenbloemen, die dit jaargetijde in bloei staan.

 De extra belevenis vandaag was de zingende ranger. Op de top van de berg staat nog een 'firehouse'. Dit is een uitkijkpost waar vandaan de boswachters (Rangers hier in Canada) de omgeving bewaakten voor bosbranden. Dit firehouse is nog tot ongeveer 1980 in gebruik geweest. Nu was er een ranger die vertelde over het werk van vroeger, het waken en de bosbrand bestrijding. Vervolgens pakte hij zijn banjo en begon te spelen en te zingen, een zelf gemaakte compositie over de 'Wildfires' (bosbranden).

Op de verder rit naar Radium Hot Springs hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe groot de bosbranden wel niet zijn. En dan hebben we er nog maar 1 gezien. In Britisch Columbia zijn er momenteel meer dan 100 bosbranden.

In Radium Hot Springs hebben we een kampeerplek in het Kootenay National Park. Kamperen midden in het bos. Heerlijk rustig, maar geen internet :)

Foto's volgen nog als we weer WiFi hebben.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan