dag 25 en 26 Monterey Bay

Door E&J - 20-06-2017 07:23

We kunnen niet over Highway 1 naar het noorden omdat de weg boven San Simeon tot aan Big Sur is afgesloten vanwege "Land Slides" door hevige regenval van afgelopen najaar. Dat is erg jammer omdat dat een van de mooiste stukken langs de oceaan is. Daarom kiezen we voor de snelweg 101 naar het noorden, zo'n 150 mijl. Bij King City een tussenstop voor inkopen bij de Safeway en caffeine bij de Starbucks. Onderweg veel tuinderijen met ontzettend grote percelen, waar volop op gewerkt wordt. Omdat we een verkeerde bestemming ingevoerd hadden, hebben we een tour gemaakt over mooie berg weggetjes. Daardoor kwamen we alsnog vrij laat aan bij de camping, die al vol bleek te zijn. We hoorden dat er plaats was op een camping bij Laguna Seca. Snel daar naar toe gereden, waarbij het lampje van de brandstof ook nog ging branden en we vervolgens geen pomp meer tegen kwamen. De camping blijkt bij een Race Circuit te liggen, en er is wel plek. Overdag wordt er wel geraced, maar daar hebben we geen last van.

De volgende dag eerst onze plek op de camping voor nog een nacht geboekt en dan de kortste weg naar een benzinestation, daar koffie gepakt, maar dat was standaard Amerikaans, slap, niet te drinken. Daarna op weg naar Ocean View Blvd, Pacific Grove (op het schiereiland van Monterey). Prachtig! Daar rond gekeken, gewandeld en sprakeloos genieten.

Verder gereden naar de "17 Miles Drive". Bij veel mooie "View Points" gestopt, gekeken, gewandeld en geluncht.



Daarna nog een stuk Highway 1 gereden naar Big Sur tot waar de weg was afgesloten. Ook hier vele mooie uitzichtpunten. De laatste 8 mijl naar Big Sur gingen weer meer van de kust af en waren niet meer zo bijzonder. Bij het Visitor Center (dat al gesloten was om 17:00 uur) gekeerd en de mooi "Scenic Highway" teruggereden.

In Monterey via TripAdvisor een goed restaurant uitgezocht, Il Vecchio! Het voldeed aan de recensies, het was erg druk dus we moesten 20 minuten wachten, maar dat was het wachten meer dan waard. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan