Dag 9 Via Sequoia NP naar Lemon Cove

Door E&J - 03-06-2017 07:07

Vandaag is het een heel stuk frisser en bewolkt en mistig. Jammer voor onze route met mooie uitzichten, maar ja we gaan toch op pad.
De Camper is wel ideaal, volledig zelfvoorziend geweest op deze natuur camping. Eigen water voorraad, WC en douche. Even zorgen dat alles op zijn plek staat, kastjes binnen en service luiken buiten goed afsluiten en vervolgens op pad.

Eerste stop bij Lodgepole Visitor Center, want op de uitzichtpunten was niet veel te zien door de mist. Hier een film over het leven van de zwarte beer bekeken, die hier veel voorkomt.

Daarna de grootste sequoia bewonderd, de "General Sherman Tree". Een mooie trail voert langs een aantal grote Sequoia bomen en er zijn  panelen met leuke wetenswaardigheden. De terugweg is en hele klim.

84 meter hoog, een omtrek van 31 m en 2200 jaar oud! 

Verderop even gestopt bij het Sequoia museum. We hadden ook nog het uitzicht op "Moro Rock" willen bewonderen, maar vanwege de mist hebben we ons de moeite van deze klim bespaard. Vervolgens afgedaald met veel haarspeld bochten naar "Sequoia National Park - Foothills Visitor Center". Hier was niet veel anders te zien dan in de eerdere visitor centers.

Nog een stukjeje doorgereden naar Lemon Cove waar we nachtje op een hele nette camping hebben doorgebracht. Dit is weer een heel ander landschap.

Reacties

Joyce 04-06-2017 17:54 {{button-45109}}

Wat leuk om alles zo te kunnen lezen! Heel herkenbaar! Veel plezier daar en geniet ervan, er komt nog zoveel moois en bijzonders meer :-)

Groetjes Joyce

Gerrit en Maartje 05-06-2017 08:38 {{button-45132}}

Wat een indrukken!
Fijn dat jullie het zo mooi hebben!
Geniet er van!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan