Dag 11 en 12 Zion

Door E&J - 06-06-2017 23:23

Na het ontbijt, bij Roadbear (Las Vegas) langs geweest, om de magnetron vast te zetten en om linnengoed te wisselen. Boodschappen bij de Wallmart gedaan, getankt en op weg naar Zion.

Van Nevada reden we Utah binnen. Een rit van 270 km voor de boeg, door een overwegend kaal landschap met alleen halverwege een bergrug, waar de weg door een kloof voert.

Op weg 9, van Sint George naar Springdale, kwamen we al langs een camping met het bordje "Full", dus we waren benieuwd of we nog een plekje zouden kunnen vinden op de camping in Springdale, net voor de ingang van Zion NP. Dit is toch gelukt, maar alleen voor 1 nacht. Johan heeft nog even gezwommen in de "Pool". Daarna de bbq aan en lekker gegeten.

Voor het eerst de airco gebruikt, want het is hier tegen de 40 graden C.

De volgende dag moeten we direct de camping weer verlaten en hebben we de camper langs de weg geparkeerd.

Met de shuttle bus naar Zion NP. Hier is Johan op zoek gegaan naar een camping. Eerst naar de "Zion NP South Campground" gelopen omdat deze "First come, First serve" is. Maar dan moest Johan tussen de auto's en campers "In Line" gaan staan. Daar maar niet voor gekozen. De "Watchman Campground" zou volledig vol geboekt zijn, maar bij de ingang gevraagd of er nog een plek voor 1 nacht beschikbaar is gekomen. Dat was het geval.

Daarna echte koffie/cappuccino  gedronken bij "Perks", niet van dat zoete spul. Omdat de wachtrij voor de shuttle binnen het park meer dan een uur is, hebben we besloten eerst de camper op de plek te zetten. Het is weer heel warm. We zijn blij met het zonnescherm aan de camper. Daarna even een beetje afgekoeld in het "Visiter centre", want het is weer bijna 40 graden.

Daarna met de shuttle naar het eind van de canyon gegaan en hier de "River site walk" gedaan, die langs de "Virgin river" voert. Waar het pad ophoud kan je verder door de rivier waden maar dat hebben we niet gedaan. Het is overweldigend om dit allemaal te zien. De hoge kloofwanden, mooie "hangende tuinen" en dieren die je hier tegen komt.

Met de shuttle terug naar Zion Lodge, halverwege de canyon. Hier wat gedronken. Dan een wandeling naar de "Lower Emerald Pool" gemaakt. De waterval stelde niet veel voor, maar het was er wel mooi en met de laag staande zon mooie lichtval op de wanden van de kloof.

Terug naar de camping. s' Avonds was er nog een lezing van een ranger in het amfitheater over de oorspronkelijke bewoners van de kloof, de "South Paiute" indianen.

Reacties

Anne en Riet 07-06-2017 08:34 {{button-45214}}

Leuk verslag en 'sprekende' foto's Johan en Emmy. De natuur en de kleuren maken indruk denk ik. Je voelt je nietig worden tussen die enorme rotsen. En lekker zweten in de hitte! Zelfs jij Emmy? 😥

Wim & Winny 07-06-2017 10:41 {{button-45229}}

Mooie foto's heel bijzonder die rode gloed van het zand en de rotsen, wij halen hier in Engeland nog niet de helft van de 40 graden.

Albert&Elly 07-06-2017 12:28 {{button-45231}}

Hallo route 66 reizigers.
Prachtige foto's en een leuk verslag. Zo te zien genieten jullie volop van deze tour. Bevalt de camper trouwens goed en moet die vaak bij een benzinepomp langs?
Plezierige voortzetting van deze reis.
Groetjes vanuit het zonnige Side!

Johan en Maria 07-06-2017 13:29 {{button-45235}}

Mooie foto's hoor en een indrukwekkende natuur zo te zien. Mooi dat je zo'n vogeltje op de foto krijgt met een witte bloem, prachtig. Leuk om jullie zo te volgen, geniet er nog van! Liefs Johan en Maria

Hans en Monique 07-06-2017 13:49 {{button-45236}}

Wat prachtig om te zien! Heel indrukwekkend landschap, wat kan een mens zich dan nietig voelen😜! Leuk om jullie zo te volgen😀!
40 gr is wel heel erg warm, hier in Hattem lijkt het wel natte herfst....
Ga lekker door met ontdekken en genieten!
Lieve groet Hans en Monique

Anne Groen 08-06-2017 11:11 {{button-45279}}

Met deze mooie foto's en begeleidende teksten kunnen we de reis goed volgen. Veel te zien, jammer dat zo heet is. Fijn te lezen dat de reis jullie boeit.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan