Dag 13-15 Bryce

Door E&J - 17-06-2017 05:38

's Nachts moest het zonnescherm opgerold worden omdat deze klapperde door de wind. Op ons gemak ontbeten, opgepakt en ff heerlijke koffie gedronken bij de entrance van Zion.

Vanuit Zion NP kan je via weg 9 het park verlaten naar het oosten. Dit is een mooie weg die direct door een lange tunnel voert waar een Camper op het midden van de weg  moet blijven vanwege de hoogte. Daarom moeten deze voertuigen tol betalen omdat dan de andere kant moet wachten.Voor de tunnel stond een auto voor ons zonder bestuurder. We gingen rijden, maar nog geen bestuurder. Bleek de auto achter een camper te hangen, dus hij kon gewoon rijden. Dat was verassend.

Direct na de tunnel kan je een klim maken van 1 mile naar een mooi uitkijkpunt over de Zion Canyon.

Verder op weg naar Bryce. Onderweg eerst nog een rotsachtig landschap, met nog een bijzonder berg: "Checkerboard Mesa", met inderdaad een helling als een schaakbord.

Het rotsachtig landschap gaat over in meer bebossing en weiden, maar voor Bryce op Highway 12 wordt het weer rotsachtig met rode kleuren. We komen om 15:00 in Bryce aan, hier hadden we 3 nachten gereserveerd.

In de campwinkel een kleine bbq gekocht., want hier zijn geen roosters op de fire pits. We wilden de bbq net aansteken toen de buurman kwam met vlees, taco's, chips, salsa en 2 biertjes voor ons. Hier hebben we lekker van gegeten. Later een paar flesjes heineken terug gegeven en nog een paar uur met hen bij het kampvuur gezeten en over van alles en nog wat gekletst. Het waren 2 broers, waarbij de ene uit Colorado kwam en legaal wiet kweekt.

De volgende dag rustig aan gedaan en aan het vakantie verslag gewerkt. Dat is wel ff werk, maar we krijgen veel leuke, mooie en lieve reacties. 'sMiddags met de shuttle naar het visiter centrum geweest en een ook toer geboekt met een ranger voor de volgende dag. Daarna met de shuttle naar Sunrise point, wat prachtig je weet niet wat je ziet. Foto's gemaakt en met de shuttle terug naar de camping.

We waren net aan een biertje begonnen toen Martin en Richard er aan kwamen. Leuk en gezellig. Eerst bijgekletst en ervaringen uitgewisseld. Daarna de bbq aan, dit blijft altijd een feestje.

De volgende dag om 9 uur met de Express shuttle met de ranger naar het verste punt, Rainbow Point. Onderweg verteld de ranger veel over de dieren en de natuur, Bryce en de omgeving. Rainbow point is het meest zuidelijke en hoogste punt van Bryce, 9115 feet (2778m). Op de terugweg op diverse uitkijkpunten gestopt, zoals "Natural Bridge" en de laatste "Fairy Tale land". Hier zie je in de uitgeslepen rotsen allerlei figuren. 

Om 12:30 weer terug bij de camper. Met elkaar gelunched en daarna hebben Martin, Richard en Johan de Navajo Trail gedaan. Als je afdaalt tussen de rots formaties merk je pas echt hoe groot deze zijn. Een natuurlijk weer veel foto's gemaakt.

Even een biertje gedronken en toen snel naar onze "onvergetelijke" dinershow in "Ebenezer's Barn & Grill". Het was anders dan verwacht, een buffet waarbij je 1 keer mag opscheppen en dan direct ook je schaaltje van het toetjes buffet moet meenemen. De Zalm van Emmy werd geserveerd op een aluminium "leger bord". Daarna werd er Country muziek gespeeld met wel een aardige bezetting maar ze hadden soms wat moeite op op gang te komen. Het was een belefenis, maar voor ons nooit weer ;-)

Terug op de camping een kampvuur gemaakt en gezellig gezeten.

Reacties

Hans en Monique 18-06-2017 15:07 {{button-45690}}

Wais Brice E.o. Mooi!!!
En zo'n dinershow zouden wij ook ingetrapt zijn 😜 Ha ha
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan