Dag 16 en17 Page

Door E&J - 17-06-2017 06:02

Om 05:15 opgestaan om de zonsopgang te kunnen aanschouwen op "Bryce Point". Dit is een hele bezondere ervaring. Als de zon net over de bergen komt worden de rode figuren prachtig opgelicht.

Terug op de camping nog ff een tukje gedaan. FF later samen ontbeten en toen afscheid genomen. Martin en Richard gaan naar "Grand Staircase-Escalante National Monument" (oostwaards) en wij naar Page (zuidwaards). Onderweg is er weinig groen.

In Page eerst een supermarkt opgezocht en dan een camping gevonden waar we maar 1 nacht konden boeken. De volgende ochtend is er misschien nog een andere plek beschikbaar. Het is hier erg warm, met een warme föhnwind, even verkoeling gezocht in het (binnen) zwembad en de airco in de camper gebruikt, toch wel lekker deze luxe. De camping is een oase in omgeving vol rotsen, de bbq plaatsen zijn aan de rand tegen de rotsen. 

De volgende dag was Johan al vroeg wakker en is de rotspartij achter de camping beklommen met de opkomende zon. Een prachtig, overweldigend landschap dat al een voorproefje geeft op de Canyon die we rond het middag uur gaan bezoeken.

's Ochtends de dam en de brug bezocht. In het visitor centrum wordt een uitgebreide uitleg gegeven de "Glen Canyon Dam". Bij elke bezienswaardigheid zijn er wel 1 of meer vistor centrums, met uitgebreide toelichting, films, "Merchandising" en rangers die uitleg kunnen geven. Dat is hier goed geregeld.

De colorado rivier gaat hier verder steeds dieper tussen de rotswanden door. Je ziet hier al hoge rotswanden en even verderop is "Horseshoe bend" (die we morgen gaan bezoeken) en daarna met steeds hogere rotswanden door de Grand Canyon.

Ons bij het vertrekpunt van de "Antilope Canyon" gemeld. Bij het inchecken kreeg iedereen een gekleurde kaart voor de jeep en Navajo Indiaan waar je je bij moet melden. Dan als makke schapen in de laadbak, 7 aan elke kant met samen 3 veiligheidsgordels. Met de jeep een stuk over de weg en daarna nog een behoorlijk stuk door woestijn. Er moest goed gang gehouden worden, want het was erg mul.

Daarna met de groep (er waren veel groepen van diverse organisaties, allemaal Navajo Indianen), de canyon ingegaan. Onze indiaan stelde zich voor en gaf ons instructies hoe de camera ingesteld moest worden. Onze gids deed het erg leuk en was erg behulpzaam bij het maken van foto's. De "Upper Antilope Canyon" heeft rond het middag uur prachtige lichtinval. De gids wist precies waar je moest staan voor het maken van mooie foto's.


Na 45 minuten waren we weer terug bij de jeep. Het is het strak geregeld met zoveel groepen die door de Canyon willen.

Daarna nog Lake Powel bezocht. Dit was niet zo boeiend, zoals de meeste stuwmeren. Zoals alles is het in USA vooral groot. Ook de boothelling, waar een behoorlijke boot met een vrachtwagen te water gelaten wordt.

Hier nog ergens een Piza gegeten, een kleine van 8" is voor ons al te veel. Dan terug naar de camping. Weer ff gezwommen, airco in de camper weer aan. en ff lekker relaxen. Een nadeel is hier dat de wifi op de camping beroerd is en mobiel werkt hier voor ons niet, want er zijn andere providers (geen AT&T, de KPN van Amerika, hoe vreemd is dat?).

Reacties

Hans en Monique 18-06-2017 14:56 {{button-45689}}

Wat een prachtige foto's kun je daar maken....😮
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan