23 juni, Clearwater

Door - 24-06-2016 16:53

Vandaag is de dag van de watervallen in well's grey Provincial park. De eerste die we willen bezoeken is eigenlijk vlakbij de Campground. Helmcken falls. We zijn niet al te vroeg maar er is genoeg plaats op de parkeerplaats. Ook geen chinezen vandaag. Wel een indrukwekkende waterval die met donderend geraas 135 meter naar beneden stort in de kloof. De hele omgeving is er enigszins mistig van. Onderweg enkele info borden gelezen met vooral veel beren waarschuwingen. Ook staat het well's grey gebied bekend om de 30 soorten muggen die er voorkomen. Dat er muggen zijn is ons niet onbekend. We zijn de afgelopen nacht zo'n beetje lek geprikt. Vooral Henk heeft er rare rode vlekjes aan over gehouden. Voorlopig jeukt het allemaal nog niet erg gelukkig. 
Na helmcken gingen we een eindje terug en stapten uit bij de Dawson falls. Deze waterval is niet zo hoog maar vooral breed. Zo'n 50 meter. Ik was ooit al onder de indruk van de cascade de coo maar dit slaat alles wat dat betreft. 
Vervolgens gingen we naar Clearwater om in de grappige diner aldaar iets luncherigs te knagen met een ijsje, zeg maar IJS toe. Toen de boodschappen en nu weer terug op de camping. De lucht is betrokken en het voelt onweersachtig. Als het gaat regenen hebben we geen last van de muggen dat scheelt dan weer. Henk begon met koken terwijl ik ging douchen. Hij maakt het nu ook af en het ruikt verrassend lekker. Ik geloof shepherd's pie. Ik doe straks de afwas. Onze buren staan een vuur aan te maken. Dat is tenminste de bedoeling. Het is prettig om te zien dat zij net zo staan te klunzen als wij de eerste keer. Buurman zelf komt er bij met een opschrijfboekje waar hij wat blaadjes uittrekt om in de fik te steken. Nu komt er schot in de zaak!! Morgen alweer vroeg op voor de reis naar Nairn Falls. Onze laatste lange dagmars op het Canadese vasteland.

 

Reacties

Annelies 24-06-2016 20:17 {{button-39886}}

Hoewel ik de indruk krijg dat het weer wat wisselvallig is (het lijkt Nederland wel 😏) doet dat niets af aan alle indrukken die jullie opdoen. Prachtig afwisselend ook. Anke, heb je al een mooie beren foto?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan