21 juni, Jasper

Door - 23-06-2016 23:49

De langste dag. Hoewel we geen reisdag voor de boeg hebben zijn we toch vroeg wakker. Na het ontbijt besluiten we naar de Jasper tramway te gaan om met de kabelbaan naar de top van whistlers mountain. ( zo genoemd naar de fluitende marmotten die zich daar. In groten getale bevinden.Het is erg twijfelachtig of het droog zal blijven, het is erg bewolkt en veel uitzicht is er niet, maar de jonge dame van de gondel vermaakt ons aardig met allerlei wetenswaardigs.
Boven een eindje gelopen. Henk klom bijna helemaal naar de top. Ik bleef wat lager hangen om het dal in te kijken en de inderdaad aanwezige grote  marmotten te bekijken. Inmiddels ging het regenen en flink ook. Henk kwam weer naar beneden en we besloten in het summitcafe een lekker soepje te nemen. Er kwamen natuurlijk ook hier weer veel Chinezen, Japanners of andere Aziaten.
Met de gondel weer naar het dalstation en daar in de rv onze lunch opgegeten.
Er moest ook weer gefourageerd worden dus... Naar de supermarkt in Jasper. Op de rv parking een plekje gevonden. Vlakbij het spoorwegstation. Genoten van enkele goederentreinen die net gingen vertrekken. Per wagon ging er niet 1 zee container op maar 2 op elkaar gestapeld. Het duurde echt minuten voor de hele trein voorbij was. Misschien wel anderhalve km lang.
Henk heeft er een filmpje van gemaakt voor Hidde.(O.a.)
We hadden zulke enthousiaste verhalen gehoord over zwarte beren op de weg naar Maligne Lake dat we dat ook wel eens wilden proberen. 
Dat was een goede ingeving want al vrij vroeg zagen we de eerste zwarte beer rustig van de bessen struikjes knabbelen. We konden de camper gewoon naast hem zetten. Beer keek niet op of om.
Grappig is wel dat als je er eenmaal staat met je camper er onmiddellijk  allerlei anderen ook stoppen en met fototoestellen in de aanslag uit de ramen hangen of zelfs uitstappen wat niet echt veilig is.
Verder maar weer want beer was in de struiken verdwenen. Bij de volg ende bocht stonden al weer auto's stil en, dus.... Beren. Zo bijzonder om ze van zo dichtbij rustig hun ding te zien doen. Wat verderop zagen we nog een moederbeer met een kleintje! Fantastisch. Indrukwekkend.
Ook heel bijzonder was om te zien hoe een bos er uit ziet na een bosbrand. Hele hellingen zwart geblakerd en verkoold. Als je dat ziet krijg je pas begrip voor de enorme omvang en schade van zo'n wildlfire.
Terug bij de Campground onze nieuwe unserviced plek opgezocht, gegeten en gedouched. Daarna naar bed want morgen een lange rit.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan