16 juni, Van Revelstoke naar Banff

Door - 18-06-2016 00:26


Jammer, maar we moesten al weer vertrekken van deze prachtige en vooral rustige Campground. Ik had nog graag een vuurtje gestookt want dat was erg leuk gisteravond. Knetterende vlammen en gekabbel van het water beneden ons in het meer. Maar... Het hout is nog niet op dus we kunnen nog herkansen.
Voor ons doen vlot vertrokken en in Revelstoke eerst een brood gehaald want dat waren we gisteren vergeten.
Nu kunnen we ertegen. Het wordt een lange rit maar wel met een paar toeristische stops. De eerste ( skunkcabbage boardwalk) missen we maar de tweede weten we te bereiken. Giant cedar boardwalk. De moeite waard. Enorme bomen van meer dan 500 jaar oud. Een mooi aangelegd pad met veel informatieborden. Genoten van een onverstoorbare eekhoorn die rustig op een meter afstand zijn nootje zat op te peuzelen.
Vervolgens verder over highway 1 oost en we werden stil van het uitzicht op bossen, bossen en besneeuwde bergtoppen. Echt mooi.
Opeens waren we bij Roger's Pass. Op vertoon van onze parkpass mochten we zo naar binnen in het museum. Veel info over de natuur en het wildlife. Wat we vooral leuk vonden was de film over het berenleven in het park en een film over lawine gevaar en het voorkomen van spontane lawines. Wat een helden, die mannen. Het nam nogal wat tijd in beslag en we hebben dus terplekke in de rv onze lunch gemaakt en genuttigd. Toen met enige spoed richting Banff. Prachtig aangelegde weg.  Wel wat oponthoud door constructie werkzaamheden aan bruggen. Om halfzeven op de Campground aangekomen en ons geïnstalleerd. Ziet er goed uit voor zo'n grote camping. Ongeveer 400 plaatsen. Henk staat te koken en ik schrijf dit verslag. Plannen voor morgen nog niet geheel uitgewerkt. Hangt ook van het weer af. Jammer dat er hier weer geen WiFi is. Moeten we toch weer naar McDonalds?
Anke

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan