Top 6 rondreizen in Amerika & Canada

bijgewerkt op wo 20 sep 2023 8:00

Wie op zoek is naar een rondreis door Amerika of Canada heeft heel veel keus. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de zes populairste rondreizen door Amerika en Canada voor je op een rij gezet! Waar start jouw volgende avontuur? Goed om te weten: alle reizen hieronder zijn helemaal naar wens aan te passen. Met de knoppen onder de titel pas je vast de vervoerswijze aan, het beginpunt en het aantal dagen. Wil je nog meer aanpassen, gebruik dan onze routeplanner, te vinden in het submenu bij elke reis. Voor elke reis vraag je heel gemakkelijk een offerte op. Je hebt altijd binnen één werkdag een prijs!

Autoreizen in Amerika en Canada Camperreizen in Amerika en Canada

  
    1. Best of the West | Zuidwest-Amerika

De klassieke camperrondreis door Zuidwest-Amerika en langs de westkust. Vanuit San Francisco reis je per camper langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuidwesten van de VS. Je ziet de watervallen van Yosemite, de woestijnen van Nevada en Utah en de indianenreservaten van Arizona. Ook reis je met de camper langs de Amerikaanse westkust over de indrukwekkende Pacific Coast Highway. Je verblijft tijdens deze camperreis op een aantal plaatsen twee nachten, dus je hebt voldoende tijd om alles goed te bekijken en te beleven.

Hollywood SignMoabCable Car, San FranciscoYosemite

  
    2. The Wild West | West-Canada

Een ongekend populaire camperreis langs de hoogtepunten van West-Canada: van Vancouver Island tot de Rocky Mountains. Je camperrondreis begint in Vancouver, vanuit daar doorkruis je de zonnige wijnstreek. Eenmaal in de Rocky Mountains staan beroemde nationale parken op het programma, waaronder Jasper en Banff. Tot slot bezoek je Vancouver Island. Tijdens deze camperreis door West-Canada kun je je wagen aan tal van activiteiten en excursies: van raften en kanovaren tot wandelen en wildlife-excursies.

Helmcken Falls, Wells GrayLake LouiseKelownaVancouver

  
    3. Westcoast & National Parks | Zuidwest-Amerika

Deze autoreis is een one-way die start in Las Vegas en eindigt in San Diego. Je bezoekt onder andere de Grand Canyon en rijdt na enkele stops in Utah via Nevada naar de kust van Californië. Onderweg bezoek je indianenreservaten, een aantal bekende en minder bekende National Parks en de stad San Francisco. Vanaf San Francisco volg je de Pacific Coast naar Los Angeles. Deze reis is bedoeld voor de reiziger die liever wat minder plaatsen aandoet en zo ruim de tijd heeft om alles goed te zien. Door deze slimme one-way wordt het rijden van lange saaie stukken zo veel mogelijk beperkt en besteed je je tijd optimaal.

Highway 101Goblin ValleyAntelope CanyonLas Vegas

  
    4. Mountain Country | West-Canada

Deze camperrondreis door de provincies British Columbia en Alberta in West-Canada brengt je naar berglandschappen met gletsjers, ijsvelden, watervallen en meren. De route lijkt veel op die van The Wild West. Je reist van Vancouver naar de wereldwijd bekende parken Banff en Jasper. Maar Mountain Country voert verder noordelijk, door het gebied van de goudkoorts en bevat een overtocht van 15 uur door de Inside Passage. Dit is een schilderachtige vaarroute langs steile kliffen en prachtige baaien. Je gaat weer aan wal op Vancouver Island. Na een kennismaking met de charmante stad Victoria vaar je via een kortere ferry-overtocht terug naar Vancouver.

Whalewatching, VictoriaBC FerriesMoraine Lake, BanffStanley Park, Vancouver

  
    5. Canadian Rockies & Yellowstone | Amerika & Canada

Met de camper reis je door de mooiste nationale parken van West-Canada (Jasper, Banff) én de top drie van Noordwest-Amerika: Glacier, Yellowstone en Grand Teton. Voor de afwisseling bezoek je de gezellige wereldsteden Seattle en Vancouver. Je sluit je camperroadtrip af in Salt Lake City.

Wells Gray Provincial Park British ColumbiaVancouver British ColumbiaMaligne Lake AlbertaSprings Hotel, Banff National Park

  
    6. Eastcoast Explorer | Oost-Amerika

Een camperreis van New York langs de oostkust naar het Diepe Zuiden. Onderweg bezoek je veel plaatsen die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van de VS, waaronder Washington en Philadelphia. Naarmate je verder naar het zuiden reist, maak je kennis met de natuur van Shenandoah, de Blue Ridge Mountains en de Great Smoky Mountains. Je reis eindigt in het zonnige Florida.

Boardwalk, FloridaBoone Hall Plantation, Mt. PleasantCapitol Hill, Washington DCStatue of Liberty, New York


  Bonus! Combineer Yellowstone met Zuidwest-Amerika

Deze slimme camperreis door West-Amerika is een one-way die de grote afstanden behapbaar maakt. Onderweg van San Francisco naar Salt Lake City ontdek je de meest uiteenlopende landschappen. Je reist onder andere langs de adembenemende westkust, de bossen en watervallen van Yosemite National Park, roodgloeiende woestijnlandschappen in Zuidwest-Amerika en het vulkanische Yellowstone.

Grand Prismatic Sprin, YellowstoneMonument ValleyBryce CanyonGolden gate Bridge, San Francisco
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan